• Turkhane Logo

Harbiyeli Ecem’in annesi Emine Erdoğan’a seslendi: Bilmeniz için yazıyorum

15 Temmuz’dan sonra hukuksuz gerekçelerle tutuklanan askeri öğrencilerden biri olan Hava Harbiyeli Nimet Ecem Gönüllü,’nün annesi Gül Gönüllü, bir anne olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a açık mektup yazdı.

08:53 24 Mayıs 2019 Cuma
Harbiyeli Ecem’in annesi Emine Erdoğan’a seslendi: Bilmeniz için yazıyorum
15 Temmuz’dan sonra hukuksuz gerekçelerle tutuklanan askeri öğrencilerden biri olan Hava Harbiyeli Nimet Ecem Gönüllü,’nün annesi Gül Gönüllü, bir anne olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a açık mektup yazdı.



Şehit Üsteğmen Ramazan Gönüllü’nün kızı Hava Harp Okulu Öğrencisi Nimet Ecem Gönüllü, 3 yıldrı cezaevinde yatıyor.

Gül Gönüllü, mektubunda kızı Ecem’in, 3 yıldır cezaevinde olduğunu ve müebbet hapis cezasına çarptırıldığını vurguluyor. Türkiye’deki mahkemelere güveninin kalmadığını belirten anne Gönüllü, kızının vatan uğruna şehit olan bir babanın evladı olduğunun altını çiziyor.


Emine Erdoğan’ın annelik duygularına seslenen Gül Gönüllü, yaşadıklarını anlattığı mektubunda “Şimdi bu mektubu okuduktan sonra bir anne olarak hala sessiz kalacak mısınız? Bende bunu bilmek istiyorum” diye soruyor.

Anne Gül Gönüllü’nün sosyal medya hesabından paylaştığı mektubu;

Merhaba Emine Hanım,

Ben Gül Gönüllü…

20 yıl önce Şehit denilerek toprağa verilen Üsteğmen Ramazan Gönüllü’nün eşi…

3 yıl önce sözde vatan haini denilerek Bakırköy Kadın Cezaevi’ne yatırılan Hava Harbiyeli Öğrenci Nimet Ecem Gönüllü’nün annesi…

Medyadan takip ettiğim kadarıyla geçtiğimiz günlerde Cenevre’de “ İnsani ve hassas durumlarda kadınların, çocukların ve ergenlerin sağlık ve esenliklerinin evrensel sağlık kapsayıcılığı ile uyumlu hale getirilmesi” konulu bir toplantıda yer aldınız.

Haberi okuyunca size bu mektubu kaleme almak istedim.

İnanın bu mektubu, sesimizi duymanız ve duyurmanız için yazıyorum. Yaşadıklarımızı bilmiyorsanız, bilmeniz için yazıyorum.

Haksız yere müebbet hapis cezası alan kızım Nimet Ecem, Harbiyeli öğrenci arkadaşları Nagihan Yavuz, Şuheda Sena Öğütalan ile birlikte yaklaşık 3 yıldır haksız yere cezaevinde yatıyor. Harbiyeli erkek öğrencilerde Silivri’de yatıyor.

Sizde bir annesiniz, sizin de evlatlarınız var.

Bizlerin acısını bilmiyorsanız, bilmeniz için yazıyorum bu satırları…

Mahkemelerde evlatlarımıza nasıl zulmedildiğini, hukuksuz yargılamalarla nasıl müebbet hapis cezalar verildiğini bilmiyorsanız, bilmeniz için yazıyorum bu satırları…

Bugüne kadar bağımsız ve tarafsız denilen mahkemelerden zerre kadar hukuk ve adalet görmediğimizi bilmiyorsanız, bilmeniz için yazıyorum bu satırları…

Biliniz ki mahkemelerde bulamadığım adaleti, başka mecralarda arayarak kimseden merhamet dilenecek değilim.

Dışarıda bizlere, içeride evlatlarımıza zulmediliyor…

İşte bu mektubu bilmeniz için yazıyorum.

Şimdi bu mektubu okuduktan sonra bir anne olarak hala sessiz kalacak mısınız? Bende bunu bilmek istiyorum. 23.05.2019

Gül Gönüllü Antalya

  Sn.Emine Erdoğana açık mektubumdur. @EmineErdoğan lütfen okuması için yardım eder misiniz? pic.twitter.com/n5LW5yLZ5m — gul gonullu (@gulgnllu07) 23 Mayıs 2019  

Son güncelleme: 08:53 24.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı