• Turkhane Logo

Hakan Şükür’ün kayınpederi, Digitürk üyeliğini sonlandırmaktan yargılanacak

Eski Milli Futbolcu Hakan Şükür’ün, kayınpederi Mustafa Sertbaş hakkında örgüt üyeliğinden dava açıldı.

08:41 05 Mart 2019 Salı
Hakan Şükür’ün kayınpederi, Digitürk üyeliğini sonlandırmaktan yargılanacak
Eski Milli Futbolcu Hakan Şükür’ün, kayınpederi Mustafa Sertbaş hakkında örgüt üyeliğinden dava açıldı.

Sertbaş’ın, ABD’de yaşayan Hakan Şükür tarafından kendisine gönderilen Noter Muadili bir evrakı tasdiklenmesi için Beyoğlu’nda bulunan bir notere müracaatta bulunduğu sırada gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Hizmet Hareketi’ne yakınlığı nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunan Hakan Şükür’ün, kayınpederi Mustafa Sertbaş hakkında da aynı suçlamalarla iddianame hazırlandı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı tarafından açılan davada, Sertbaş’ın 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Hakan Şükür tarafından gönderilen vekâletnameyi tasdik ettirmek amacıyla Noter’e giden Mustafa Sertbaş, işlemi yapan görevlilerin ihbarı üzerine gözaltına alındığı öğrenildi. Sertbaş hakkında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma yürütüldüğü belirlendi.


AVUKAT TUTMAK İÇİN VERİLEN VEKÂLETTE SUÇ UNSURU ARADILAR

Sakarya’daki dosya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Başsavcılık tarafından ifadesi alınan Mustafa Sertbaş, damadı Hakan Şükür tarafından Türkiye’de bulunan menkul ve gayrimenkulleri üzerinde tasarrufta bulunmak ve hakkında açılmış davaları takip etmek üzere avukat tutması için adına bir vekâletname çıkardığını anlattı.

Türkiye’ye geldiğinde kendisine verilen vekâletname ile işlem yapmak için Büyükçekmece Adliyesine müracaat ettiğini belirten Sertbaş, “Belgelerin eksik olması nedeniyle işlem yapamadım. Daha sonra damadım ikinci bir vekâletname çıkararak gönderdi. Ben de bu vekâletnameyi tasdiklemek için noterliğe müracaat ettim. Vekâletname ile birkaç avukata vekâlet verdim. Fakat vekâlet verdiği avukatlardan birisinin tutuklanması üzerine diğer avukatlar damadıma ait davalara bakmak istemedi. Ben de Büyükçekmece Noterliğinden azil name gönderdim” ifadelerini kullandı.

SAVCI DELİL BULAMADI

Savcı tarafından Hakan Şükür’ün kayınpederi Mustafa Sertbaş hakkında ‘Silahlı Terör örgütüne üye olma’ suçundan iddianame düzenlendi. Hazırlanan iddianamede, Mustafa Sertbaş hakkında hizmet hareketiyle irtibatlı olduğuna dair hiçbir delil elde edilemediği vurgulandı. Fakat Hakan Şükür’ün, Sertbaş’ın damadı olduğu vurgulanmış.

DİGİTÜRK ABONELİĞİNİ İPTAL ETTİRMEKTEN YARGILANACAK

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar soruşturma bürosu tüm çabalara rağmen delil bulamayınca Mustafa Sertbaş’ın, Digitürk üyeliğini sonlandırması tek delil olarak dosyaya girdi. Sertbaş, Digitürk aboneliğini sonlandırdığı için 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapsi istendi. Sertbaş, Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

 

Son güncelleme: 08:41 05.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı