• Turkhane Logo

Gözaltına alınan öğretmen çiftin çocuklarından haber alınamıyor

Samsun’da Türkçe öğretmeni Yurdagül Kurt ve eşi Sınıf Öğretmeni Süleyman Kurt çifti gözaltına alındı. Çiftin 4 yaşındaki Numan ve 6 yaşındaki Betül’ün kime bırakıldığı bilinmiyor.

15:02 28 Mart 2018 Çarşamba
Gözaltına alınan öğretmen çiftin çocuklarından haber alınamıyor
Samsun’da Türkçe öğretmeni Yurdagül Kurt ve eşi Sınıf Öğretmeni Süleyman Kurt çifti gözaltına alındı. Çiftin 4 yaşındaki Numan ve 6 yaşındaki Betül’ün kime bırakıldığı bilinmiyor.

Türkiye’de, 15 Temmuz’daki kontrollü darbe girişiminden sonra başlatılan cadı avı hız kesmeden devam ediyor. Her gün onlarca kişinin gözaltına alındığı haberleri gelirken, onlarla birlikte çocukları da büyük acılar çekmek zorunda bırakılıyor. Samsun’da üç gün önce Türkçe öğretmeni Yurdagül Kurt (35) ve eşi Sınıf Öğretmeni Süleyman Kurt (36) çifti gözaltına alındı. Çiftin 4 yaşında Numan ve 6 yaşındaki Betül adında iki çocuğu bulunuyor. Çiftin gözaltına alınmasından sonra çocukların durumunun ne olduğundan kimsenin haberi yok. Çocukların kime, nereye ne şekilde bırakıldığı bilinmiyor.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kurt çifti için yardım talebinde bulunan akrabalarına sessiz kalmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Tanrıkulu, şuanda uygulananın düşman ceza hukukunu bile aştığını söyledi.

Gözaltına alınan Kurt çiftinin çocuklarının kime bırakıldığının belli olmadığını aktaran Tanrıkulu, “Yani bu şekilde çocuğu olan kadınların ifadesi alınır. Bu kadar uzun süre gözaltında tutulmaz. Neden bunlar yapılmaz. Bunları anlamak mümkün değil. Yine önceki gün Serap öztürk tutuklanıp 2 aylık bebeğiyle cezaevinde kondu. Cezaevlerinde 700’e yakın bebek var, çocuk var anneleriyle birlikte cezalarını çeken. Hiçbiri mahkûm değil. Hiçbirisi eline silah alıp, bomba alıp atmamış. Haklarında iddia var. Bu iddialardan beraat de edebilirler. Ama bu çocuklarının ve kendilerinin bu kadar mağdur edilmesi hiçbir zaman da kabul edilemez. Bu hükümetin nasıl yargıyı düşman ceza hukuku normunda kolektif cezalandırdığının da bir göstergesi.” dedi.

 
“Şu anda uygulanan hukuk değil, düşman ceza hukukudur.” Diyen Tanrıkulu, “Hatta düşman ceza hukuku bile değil. Çünkü ceza hukuku dediğiniz zaman yine bir hukuk var. Uluslararası hukukun çerçevesini çizdiği hukuk var. Ama maalesef şuan Türkiye’de şu an yargı yok. Dolayısıyla bu kadar çok mağduriyetinin oluşmasının sorunlarından bir tanesi de hükümetle beraber yargının kurumsal tavrıdır.” İfadelerini kullandı.

“SAVCILIK ÜMİT HORZUM İLE İLGİLİ NEDEN AÇIKLAMA YAPMIYOR”

Ümit Horzum bunu da sık sık gündeme getirdiğini ve bunu devam ettireceğini aktaran Tanrıkulu konuşmasını şöyle sürdürdü: “6 Aralık 2017 tarihinde gözaltına alındığı iddia edildi. Zorla kaybedildiği iddiaları var. Kamera kayıtları var. Ailenin ısrarla talepleri var. Ama bugüne kadar savcılık, emniyet makamları ne olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapmadılar. Kameralarla bugün herkesi takip etmek mümkünken Ümit Horzum’un gözaltına alındığı yer, zorla kaybedildiği iddia edilen yer, kamera kayıtları, mobesse kayıtları üzerinden araştırma yapmak mümkün iken bugüne kadar araştırma yapılamadı. Başka kişilerin bu şekilde kaybedildiğini ve akıbetlerinden bugüne kadar haber alınamadığını biliyoruz. Bunları da burada ifade etmeye devam edeceğim. Yüzlerce mağdur var. Ağır insan hakları ihlalleri var.”

TURKHANE
  SAMSUN

ANNE

Yurdagül Kurt(35) Türkçe öğret.

Samsun Emniyetinde GÖZALTINA alındı

Numan (4) ve Betül (6) yaşında

İki çocuk da ortada kaldı, kime bırakıldığı belli değil

BABA
Süleyman K.(36) sınıf öğret.
GÖZALTINDA TUTULUYOR@osmankaymk @abdulhamitgulpic.twitter.com/eKC1QR4OzG — Mağduriyetler (@Magduriyet_TR1) March 28, 2018
 

Son güncelleme: 15:02 28.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı