• Turkhane Logo

Eski Danıştay üyesi Haşim Güney, oğlunun cenazesine elleri kelepçeli katıldı

Galata Kulesi’nden atlayarak canına kıyan Nahit Emre Güney’in cenazesine, 6 yıldır tek başına hücrede tutulan eski Danıştay üyesi babası Haşim Güney jandarma nezaretinde getirildi.

23:25 14 Ekim 2022 Cuma
Eski Danıştay üyesi Haşim Güney, oğlunun cenazesine elleri kelepçeli katıldı
Galata Kulesi’nden atlayarak canına kıyan Nahit Emre Güney’in cenazesine, 6 yıldır tek başına hücrede tutulan eski Danıştay üyesi babası Haşim Güney jandarma nezaretinde getirildi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakütesi öğrencisi Nahit Emre Güney’in cenazesine, “FETÖ üyesi” iddiasıyla 10 yıl hapis cezası alan eski Danıştay üyesi babası Haşim Güney jandarma eşliğinde katıldı.



15 Temmuz sonrası Cemaat üyeliğini suç olarak gösteren AKP yargısı eliyle yürütülen cadı avı kapsamında tutsak edilen Güney, oğlunun cenazesine elleri kelepçeliydi. Jandarma Güney’in getirilişi sırasında görüntü alınmasını engelledi.



Serbestiyet’in aktardığına göre törene DEVA Partili Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da katıldı.



‘BİLİNÇLİ BİR KIRIMIN SONUCU’



HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bu bilinçli bir tasfiye ve kırımın sonucu. Yüzlerce KHK’lı, insanlığa karşı suçlardan dolayı hayatını kaybetti. İnsanları bu kadar köşeye sıkıştırır çaresiz bırakırsanız hayat onlara çok anlamsız gelir. Çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.



Babası tutuklandıktan sonra psikolojisi bozulan Nahit Emre Güney, önceki gün Galata Kulesi’nden atlayarak intihar etmişti. Üniversite sınavını dereceyle kazanan Güney, hukuk eğitimi alıyordu.



ASIL SUÇLU KİM?



15 Temmuz sonrası, Gülen Hareketi’ne sempati duyanlara yönelik başlatılan operasyonlarda yüzbinlerce kişi soruşturma geçirdi, on binlercesi hapse atıldı, binlercesi memuriyetten ihraç edildi. Yeni bir hayat, yeni bir ümit için başlayan yolculuklarda, henüz yeni doğmuş bebekler Meriç’in karanlık sularına gömüldü. Yetmedi… Daha doğmamış bebekleri de annelerin karnındayken hapsettiler. Sahte tanrılar kurban istiyordu. Kulları da vahşete çoktan hazırdı. Hükümet, medya, yargı, ulusalcılar… Evet bunların hepsi kirli ve suçlu. Ama Emre’lerin, Meriç’te boğulan bebeklerin asıl katili kör, sağır, dilsiz toplumun bizzat kendisi…



‘SENİ EVLAT ACISI UYANDIRMADI BEN HİÇ UYANDIRAMAM’



Ne diyordu Ahmet Altan: ‘Ey kavmim… Seni evlat acısı uyandırmadı ben hiç uyandıramam. Çocuklarını öldürenleri derdest ettiler de sen katillerin tarafını tuttun, Seni Kızıldeniz’den çıkartanları taşlayıp suda gark edenlere ağıtlar yaktın. Mallarını çalan hırsızlara meth-ü senalar dizip, seni hırsızdan koruy



Top of Form



Bottom of Form

Son güncelleme: 23:25 14.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı