• Turkhane Logo

Ertuğrul İncekul’dan yeni kitap: Geciken Adalet Adalet Değildir

Eğitimci-yazar Ertuğrul İncekul'un son kitabı 'Geciken Adalet Adalet Değildir' Advocates of Silenced Turkey'in de katkılarıyla Amazon'da yayımlandı.

14:50 15 Nisan 2023 Cumartesi
Ertuğrul İncekul’dan yeni kitap: Geciken Adalet Adalet Değildir
Eğitimci-yazar Ertuğrul İncekul'un son kitabı 'Geciken Adalet Adalet Değildir' Advocates of Silenced Turkey'in de katkılarıyla Amazon'da yayımlandı.





Twitter’dan yayınlandığı mesajında ‘Böyle bir kitabı yazmak zorunda kalmış olmamayı isterdim.’ diyen İncekul amacının tarihe not düşmek olduğunu kaydetti.



İncekul şunları söyledi:



”Bunca trajedi yaşanmamış, bu hikayeler ve yazılar kaleme alınmamış olsaydı ama maalesef acı acı bu olayları yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Yakın tarihimizde azınlıklara değişik zulümler ve hukuksuzluklar yapıldı. Özellikle 15 Temmuz 2016′ tarihinden sonra ‘dan bu yana da Hizmet mensuplarına büyük bir tenkil uygulandı ve uygulanmaya devam ediyor. Türkiye’nin önemli bir kesimini temsil eden entellektüel birikimi göz göre göre ya yurtdışına çıkmak zorunda bırakıldı ya da cezaevlerinde çürütülüyor. İşte bu kitap milyonlarca insanın devlet ve korku terörüyle AKP iktidarında zulme maruz kalmasını ve yaşadığı büyük travmaları anlatan yazılar ve hikayelerden oluşuyor.”




Yeni kitabım “Geciken Adalet Adalet Değildir “ Amazon’da @silencedturkey tarafından yayınlandı.

Susturulan güzel insanlara hediye ediyorum…

My new book “Justice Delayed is Justice Denied” is published in Amazon.

This book is dedicated to thousands of silenced people in… pic.twitter.com/v5giLVMSXm— Ertuğrul İncekul (@ErtugrulIncekul) April 14, 2023








KİTAP TANITIMINDAN



”Bugünün Türkiye’sinde susturulan ve cezaevine gönderilen gazetecilerin çığlığı olmaya çalışıyor. Yitirilen hayatların hikâyelerine dokunuyor. Azınlıklarla ilgili önemli ihmalleri bir kez daha gözler önüne seriyor. Tarihe bir arşiv olarak not düşüyor.



Kitap iki ana bölümden oluşuyor:



1. Adalet İçin Vicdan



2. Duyulmamış Hikayeler



Bu kitap, Türkiye’de hapse atılan ve susturulan milyonlarca masum insan adına yazılmıştır. Fikirlere, kelimelere ciddi bir sorumluluk yüklemek için yazıldı. Kitap, bu çağın vicdanlı insanlarının kalplerine ulaşmak için kelimelerini özgürce uçmaya bıraktı. Yazılanlar masumiyetin hikâyesidir. Aynı zamanda bir ihanetin öyküsüdür. Geciken Adalet Adalet Değildir; demokrasinin, temel insan hakları arayışının öyküsüdür.



Hollandalı sanatçı ve yorumcu sevgili Nell Berger kitabı illüstrasyonlarıyla zenginleştirdi. Kitapta ayrıca Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Belçika merkezli Others Derneği Başkanı Yüksel Kaya’ya, Güney Afrika İnsan Hakları Komisyonu Eski Komiseri Adv Mohamed Shafie Ameermia’nın görüş ve düşüncelerine de yer verilmiştir. Ayrıca, Hollandalı yazar ve girişimci Cees Buys’a takdim yazısı için teşekkür ederim.



Kitap çevirisi yerli ve yabancı bir yayın kurulundan geçti. Uzun uğraşlardan sonra baskı aşamasına getirildi.



Yazılarımda bana yardımcı olan ve cesaretlendiren eşime en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Londra’dan arkadaşım Josh’a, Hakan Yeşilova’ya, Crab Publishing’den editörüm Ali Topdağ’a teşekkürü borç bilirim.



Sürgündeki gazeteci Bülent Keneş’e ilham verici yorumları için teşekkür ederim. Kitabıma katkıda bulunan farklı coğrafyalardaki arkadaşlarıma ve Amerika merkezli İnsan Hakları Platformu AST’ye şükranlarımı sunarım.



Bu kitap 2016-2023 yılları arasında Türkiye’de susturulan binlerce insana adanmıştır.”



Kitabı bu linkten satın alabilirsiniz Amazon Link http://a.co/d/3r6X9q4



Son güncelleme: 14:50 15.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı