• Turkhane Logo

"Elmacık kemiğimi kıran polise laf söylemişim! Teşekkür mü etmeliydim?"

Altı aydır Gebze Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu olan KHK’lı Nazan Bozkurt, Aralık 2020’de mahkemede yaptığı savunmasında hakkındaki iddialara cevap verdi. Bozkurt, “Nazım Hikmet şiirini okumuşum. Ne büyük suç” dedi.

18:48 11 Ocak 2021 Pazartesi
Altı aydır Gebze Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu olan KHK’lı Nazan Bozkurt, Aralık 2020’de mahkemede yaptığı savunmasında hakkındaki iddialara cevap verdi. Bozkurt, “Nazım Hikmet şiirini okumuşum. Ne büyük suç” dedi.


Ankara Çankaya’da nüfus memur olarak çalışırken 23 Ocak 2017’de çıkarılan KHK ile 10 yıllık kamu görevinden ihraç edilen ve Ağustos 2020’de tutuklanıp Gebze Kadın Kapalı Cezaevine gönderilen Nazan Bozkurt, HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’na yazdığı mektupla birlikte savunmasının özetini gönderdi.

Nazan Bozkurt, Çav Bella şarkısını söylediği, Nazım Hikmet’in şiirini okuduğu, ablasına 50 TL para gönderdiği, göz kemiğini kıran polislere karşı çıktığı ve Berkin Elvan’ın gaz fişeğiyle öldürüldüğünü söylediği için örgüt üyesi olmakla itham ediliyor.


Savunmasına, iddianameye dayanak olan fezlekeyi kimlerin hazırladığını anlatarak Bozkurt, ev aramasında, gözaltında ve cezaevinde erkek polisler tarafından uğradığı tacizleri anlattı.

Nazan Bozkurt, “Ev aramasında ben üzerimi soyunduğum esnada odamın camından beni izleyen erkek polisler… Kendi evimin tuvaletinde tuvaletimi yaparken pat diye kapıyı açıp giren erkek polis… Nezarette biz türkü söylerken araya girip ‘Soyun da gir koynuma, tenim ilaçtır benim’ diye türkünün sadece bu kısmını söyleyen polis… Arama odasında Alev Şahin’i sırt üstü yere yatırıp da cinsel organını cinsel organına denk getirip bastırarak üstüne oturan kadın polis… ‘Hepinizin ağzına s..çacağız, o..pular, arkamızda saray var’ diyen kadın polis… Bu iddianameyi işte bu polisler hazırladı” dedi.

Altı ay önce tutuklanan Yüksel Direnişçileri Acun Karadağ ve Alev Şahin Kayseri Bünyan Cezaevinde, Nazan Bozkurt Gebze Kadın Kapalı Cezaevinde, Nuriye Gülmen Silivri’de, Mehmet Dersulu ise Bolu Cezaevinde tutuklu.

“İşimizi geri istiyoruz” eylemleri yapan bu isimlerin tamamı örgüt üyesi olmakla itham ediliyorlar.

Hepsi Kasım 2016’dan bu yana devam eden Yüksel Direnişi sırasında onlarca kez gözaltına alındı.

Bir polis Nazan Bozkurt’un elmacık kemiğini kırdı. Acun Karadağ’ın kalbine pil takıldı, polis memuru Sezgin S. herkesin gözü önünde Merve Demirel’i taciz etti.

65 yaşındaki, astım ve diyabet hastası Mahmut Konuk’u tartakladılar.

Nazan Bozkurt’un Yüksek eylemleri sırasında polis müdahalesi sonucu gözaltı kemiği kırılmıştı.

“40 BİN POLİSİ İHRAÇ EDEREK TÜRK POLİSİNİ SİZ HEDEF GÖSTERDİNİZ”

Bolddan Sevinç Özarslanın haberine göre, örgüt üyesi olmadığının kanıtı aslında savcının hazırladığı iddianame olduğunu ifade eden Bozkurt, “Türk polisini aşağılayıp hedef gösterme derken kimlik numarasını internette yayınlayıp da 40 bin polisi ‘terörist’ diye ihraç eden ben değilim. Dolayısıyla Türk polis hedef gösteren de ben değilim. Göz kemiğimi kıran polise laf söylemişim. Azcık beni kör ediyordu da! Teşekkür mü etmeliydim? Öbür yanağımı mı çevirmeliydim!” ifadelerini kullandı.

/

Nazan Bozkurt’un Yüksel eylemleri sırasında Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümünde bir şiirini okuması da suç sayıldı.

Bozkurt, iddianamede örgüt şarkısı olduğu iddia edilen “Çav Bella”nın yıllardır tüm dünya halkları tarafından söylenen İtalyan halk şarkısı olduğunu belirtti.

Ayrıca Nazan Bozkurt’un ablası Gülnaz Bozkurt’a gönderdiği 50 TL’ye delil olarak yer verildi.

“İDDİANAME ÇELİŞKİLERLE DOLU”

Bozkurt’un “Berkin Elvan’ın polis tarafından öldürüldüğünü” söylemesi de iddianameye delil olarak girdi.

Elvan’ın 2013 yılında meydana gelen Gezi Parkı olayları sırasında kafasına isabet eden gaz fişeğiyle öldürüldüğünü ifade eden Bozkurt, “İddia derken çocuk yaşıyor mu? Hayır. Kafasına isabet eden gaz fişeğiyle öldürüldü. Benim bildiğim kadarıyla gaz fişeği poliste var.” dedi.

İddianamenin çelişkilerle dolu olduğunu vurgulayan Bozkurt savunmasını savcıya soru sorarak bitirdi:

“Çok büyük bir eylem hazırlığındaymışız. evet, paraşütle Yüksel’e atlayacaktık. Ama Yakalandık işte! İddianame çelişkilerle dolu. Kimi yerlerde ‘Yüksel eylemlerinin bir noktadan sonra masum hak arama eyleminden çıktığı’ kimi yerlerde ‘Yüksel eylemlerinin örgüt talimatıyla başlatıldığı’ yazılmış. Savcı bey bunların hangisini iddia ediyor?”

NAZAN BOZKURT’UN GERGERLİOĞLU’NA GÖNDERDİĞİ SAVUNMASI

/

“ÇOK ÖFKELİYİM”

Nazan Bozkurt, mektubunda ise dokunulmazlığı kaldırılsın diye Meclis’e fezlekesi gönderilen vekiller arasında bulunan Ömer Faruk Gergerlioğlu’na yapılanlara karşı çok öfkeli olduğunu belirtti.

Zulme uğrayan herkesin yanında durmayı Gergerlioğlu’ndan öğrendiğini ifade eden Bozkurt şöyle devam etti:

“İşe bakın, halk seçiyor, vesayet makamı halkın seçtiğini, seçip gönderdiği yerden atıyor, atmaya kalkıyor. Çok öfkeliyim. Sonuç ne olursa olsun, bir KHK’lı olarak siz daima benim kalbimde vekilimsiniz, öyle de kalacaksınız. Zulme uğrayan mazlumun yanında dururken kimseyi ayırmadınız. ‘Benim mahallemden olmayan’ mazlumlara yapılanları da çoğu kez sizden öğrendim. Hapishaneden tedavisi engellendiği için hayatını kaybeden KHK’lıları, 19 aylık çocuğundan koparılan 4 aylık bebeğiyle tutuklanan anneyi, açlığa mahkum edilen KHK’lıların hayata tutunma çabasıyla girdikleri işlerde nasıl bir bir öldürüldüklerini bir bir sizden öğrendim. Hakkımı ararken yanımda hep sizi buldum.”

NAZAN BOZKURT’UN GERGERLİOĞLU’NA GÖNDERDİĞİ MEKTUP

Son güncelleme: 18:48 11.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı