• Turkhane Logo

Eğer birileri iktidar olmak istiyorsa KHK’lıları görmek zorunda

15 Temmuz sonrası KHK’yla ihraç edilen, 4 yıldır sürdürdüğü direnişle sembol haline gelen Cemal Yıldırım, ses getirecek bir yürüyüş hazırlığında olduğunu söyledi.

22:45 16 Ağustos 2020 Pazar
Eğer birileri iktidar olmak istiyorsa KHK’lıları görmek zorunda
15 Temmuz sonrası KHK’yla ihraç edilen, 4 yıldır sürdürdüğü direnişle sembol haline gelen Cemal Yıldırım, ses getirecek bir yürüyüş hazırlığında olduğunu söyledi.

15 Temmuz sonrası çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Maliye Bakanlığı Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü’nden ihraç edilen Cemal Yıldırım, adını Ankara Sakarya Caddesinde sürdürdüğü “İşimi Geri İstiyorum” eylemlerle kamuoyuna duyurmuştu.

HAKLARIMIZI İSTİYORUZ

Ankara sokaklarında 4 yıldır eylemlerine devam eden Yıldırım, sokak eylemlerine kısa bir ara verip, İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş düzenleyeceğini söyledi. Duyurusunu ilk olarak sosyal medya hesabından yapan Yıldırım, “KHK’lılar insandır, KHK’lılar bu ülkenin vatandaşıdır, İnsan olmaktan ve vatandaş olmaktan kaynaklı haklarımız var. Haklarımızı geri istiyoruz. 1 Eylül’de İstanbul’dan Ankara’ya yürüyerek, görmeyen gözlere, duymayan kulaklara haykıracağız. KHK’lılar insandır, hakları var, Adalet istiyoruz” dedi.


KHK’LILAR YOKMUŞ GİBİ DAVRANMA DURUMU VAR

KHK Tv’de eylemine ilişkin detayları paylaşan Yıldırım, neden böyle bir eylem ihtiyacı hissettiniz sorusuna ”Geldiğimiz noktada KHK’lı arkadaşların bulunduğu durumu kanıksadıklarını görüyorum. Birincisi, bunu dağıtmaya yönelik bir eylem olacak. İkincisi, toplumda da genel bir duyarsızlık hali, KHK’lıları görmeme, duymama, yokmuş gibi davranma durumu var. Üçüncüsü, bu yürüyüş özellikle siyasi partiler ve demokratik kamuoyuna yönelik bir çağrı olacak” şeklinde cevap verdi.

EĞER BİRİLERİ İKTİDAR OLMAK İSTİYORSA…

KHK’lıların 2 milyona yaklaşan bir sosyal grup haline geldiğini söyleyen Yıldırım, ”Eğer birileri iktidar olmak, siyasette yol almak istiyorsa, KHK’lıları görmek zorunda ve KHK’lıların sorunlarını çözmek zorunda olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda siyasi partilere çağrım olacak” dedi.

HER NE ŞARTTA OLURSA OLSUN DEVAM EDECEĞİM

Yürüyüşe 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde İstanbul’dan başlayacağını ve Ankara’da sonlandıracağını söyleyen Yıldırım: ”O programıma sadık kalacağım. Nerede ne ile karşılaşırım bilmiyorum, müdahale olur da gözaltına alınırsam çıktıktan sonra yürüyüşüme devam edeceğim. Her ne şartta olursa olsun yürüyüşüme devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 22:45 16.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı