• Turkhane Logo

Doktorlar “Cezaevine dönmesi cinayet olur” diyor

Karaciğer nakli olan hasta tutuklu Engin Kara için doktorlar, “Tedavi devam etmeli” derken Kara’nın tahliye talebine iki aydır cevap verilmiyor.

17:10 12 Haziran 2019 Çarşamba
Doktorlar “Cezaevine dönmesi cinayet olur” diyor
Karaciğer nakli olan hasta tutuklu Engin Kara için doktorlar, “Tedavi devam etmeli” derken Kara’nın tahliye talebine iki aydır cevap verilmiyor.



Karaciğer nakli yapılmak üzere 2 Nisan 2019’da Ordu Cezaevinden Malatya Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edilen Engin Kara’nın tahliye dilekçesine henüz cevap verilmedi.

Kara, 4 Nisan 2019’da Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir dilekçe yazdı. 5275 Sayılı Ceza İnfaz Kanunu’nun 16/1 maddesine göre, “Diğer hastalıklarda cezanın infazına, resmi sağlık kuruluşlarının mahkumlara ayrılan bölümlerinde devam olunur. Ancak bu durumda bile hapis cezasının infazı mahkumun hayatı için kesin bir tehlike teşkil ediyorsa mahkumun cezasının infazı iyileşinceye kadar geri bırakılır” hükmüne dayanarak tahliyesini talep etti. Yazışmaları yürüten Malatya Cezaevi, İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmek üzere bugün hastaneden ikinci kez durum bildirir raporu istedi.




İstanbul Adli Tıp’ın bu rapora göre olumlu karar vermesi hayati önem arz ediyor. Çünkü Engin Kara’nın doktorları hastanın tekrar cezaevine gönderilmesinin bir cinayet olacağını ifade ediyor. Oğlunun karaciğeri başarılı bir operasyonla nakledilen Kara’nın vücudu, yeni karaciğeri tam olarak kabul etmiyor. Bakımının titizlikle, daha iyi bir ortamda ve koşullarda yapılması gerektiği ifade ediliyor.

Bin 500 olan kan değerlerinin doktorların çabasıyla 360’a düşürüldüğünü ifade eden Engin Kara’nın eşi Olcay Kara, yetkililerden ve İstanbul Adli Tıp Kurumundan, eşinin kritik olan sağlık durumunun dikkate alınmasını talep etti.

CEZAEVİNE GÖNDERİLMESİ CİNAYET OLUR

Olcay Kara, şunları dile getirdi: “Karaciğer çalışıyor, vücut da çalışıyor ama vücut karaciğeri tam kabul etmiyor. Doktorlar bunu baskılamaya çalışıyorlar. Sürekli tüplerle kan alınıp değerlere bakılarak ilaçlar ayarlanıyor. Doktorlar zamanla iyi bakımla problemi aşabileceklerini düşünüyorlar.”

Kara, doktorların “Eşinizin tekrar cezaevine gönderilmesi cinayet olur. Bu şartlarda cezaevinde yaşayamaz. Sık sık kontrole gelmesi gerek” uyarısı yaptıklarını aktarıyor.

CEZAEVİ ŞARTLARINDA YAŞAMASI İMKANSIZ

Her gün iki asker ve bir gardiyanla hastaneye gelen komutanların  artık bunu yük olarak gördüklerini aktaran Kara, şöyle devam etti: “Bundan dolayı şartları daha da ağırlaştırdılar. Ceza erteleme talebimize henüz bir cevap gelmedi. Oysa bu seviyedeki bir hastanın cezaevi şartlarında yaşaması imkansız. Bir an önce ceza erteleme verilse de hem hasta tedavisine adam akıllı devam edebilse hem de her gün birçok asker vs. meşgul edilmese.”


KAYNAK: BOLD MEDYA

Son güncelleme: 17:10 12.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı