• Turkhane Logo

Devlet Yasin Ugan ve Özgür Kaya’nın kayıp başvurularını kayda bile almamış

Ailelerin başvuruları, Birleşmiş Milletler’in savunma talebine rağmen Emniyet’in Meclis’e gönderdiği belgeye göre Ugan ve Kaya’nın kayıp başvurusu kayda bile alınmamış.

15:44 27 Ağustos 2019 Salı
Devlet Yasin Ugan ve Özgür Kaya’nın kayıp başvurularını kayda bile almamış
Ailelerin başvuruları, Birleşmiş Milletler’in savunma talebine rağmen Emniyet’in Meclis’e gönderdiği belgeye göre Ugan ve Kaya’nın kayıp başvurusu kayda bile alınmamış.



Siyah transporterlar ile kaçırılan ve aylardır kendilerinden haber alınamayan, geçtiğimiz temmuz ayında kayıp olan 6 kişiyle Emniyet’e teslim edilen Yasin Ugan ve Özgür Kaya’yla ilgili skandal bir belge gündeme geldi.

Aylardır kayıp olan ve geçtiğimiz Temmuz ayında Emniyet’e teslim edilen 6 kişiden Yasin Ugan ve Özgür Kaya’nın kayıp olarak aranmadığını gösteren resmi belge ortaya çıktı. İnsan Hakları Komisyonu Başkanı imzalı belgede, Emniyet’in Ugan ve Kaya hakkında herhangi bir kayıp müracaatının olmadığı ve kayıp olarak aramadığı belirtildi.


HDP Milletvekili Gergerlioğlu’nun sosyal medya hesabından ‘utanç belgeleri’ diye paylaştığı TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun cevabi yazısında Ugan ve Kaya’nın ailelerinin resmi makamlara yaptıkları başvurular ve sosyal medyadan yaptıkları çağrılara rağmen Emniyet tarafından hiç aranmadığı anlaşılıyor.

İnsan Hakları Komisyonu Başkanı AKP Milletvekili Hakan Çavuşoğlu imzalı 15 Ağustos 2019 tarihli belgede, Gergerlioğlu’nun başvurusu üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bilgi talep edildiği kaydedildi.

KAYIP ŞAHIS OLARAK ARANMADILAR

EGM’nin kayıp Ugan ve Kaya ile ilgili yazısına yer verilen belgede, “İlgili cevabi yazının incelenmesi ile Yasin Ugan hakkında herhangi bir kayıp müracaatının bulunmadığı ve kayıp şahıs olarak aranmadığı, Özgür Kaya hakkında herhangi bir kayıp müracaatının bulunmadığı ve kayıp şahıs olarak aranmadığı anlaşılmıştır” deniliyor.

UTANÇ BELGESİ

Gergerlioğlu, sözkonusu yazıyı “Hep Aziz Nesin’lik..! Bunlar T.C. utanç belgeleri..! İnsan hakları komisyonunun bana cevabı bu.! Oysa bu aileler 6 ay boyunca tüm ulusal ve uluslararası kurumlara resmi kaçırılma başvurularını yapmıştı Devlet aklı böyle, kayda bile almamış başvuruları Sizce niye..!??” mesajıyla paylaştı.



GBT YALANI

Yasin Ugan ve Özgür Kaya, 12 Şubat 2019 tarihinde kimliği bilinmeyen kişilerce kaçırılmışlardı. Ailelerinin emniyet, savcılık ve resmi kurumlara yakınlarının kaçırıldığı ihbarlarına rağmen Ugan ve Kaya hakkında hiçbir araştırma yapılmamıştı. Ugan ve Kaya, kaçırıldıktan 6 ay sonra geçtiğimiz temmuz ayında Emniyet’e teslim edilmiş, ailelerine Ankara Emniyeti önünde GBT sorgusu sırasında gözaltına alındıkları bildirilmişti. Ailelerinin tuttukları avukatlarla görüştürülmeyen Ugan ve Kaya’nın da olduğu 6 kişi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne konuldu.

  Hep Aziz Nesinlik..!

Bunlar T.C. utanç belgeleri..!

İnsan hakları komisyonunun bana cevabı bu.!

Oysa bu aileler 6 ay boyunca tüm ulusal ve uluslararası kurumlara resmi kaçırılma başvurularını yapmıştı

Devlet aklı böyle, kayda bile almamış başvuruları

Sizce niye..!?? pic.twitter.com/ORtXMqg8Em — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) August 27, 2019
 

Son güncelleme: 15:44 27.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı