• Turkhane Logo

Değirmenci’nin oğlu babasını hastanede son kez görüşünü anlattı: Bana her zamanki gibi gülümsüyordu

15 Temmuz sonra Hizmet Hareketi’ne yönelik cadı avında dolayı Türkiye’yi terk edip Yunanistan’a sığınan mağdurlara yardım için Almanya’dan Atina’ya giden ve burada hayatını kaybeden Hasan Değirmenci’yi oğlu ve eşi anlattı.

13:28 14 Mart 2018 Çarşamba
Değirmenci’nin oğlu babasını hastanede son kez görüşünü anlattı: Bana her zamanki gibi gülümsüyordu
15 Temmuz sonra Hizmet Hareketi’ne yönelik cadı avında dolayı Türkiye’yi terk edip Yunanistan’a sığınan mağdurlara yardım için Almanya’dan Atina’ya giden ve burada hayatını kaybeden Hasan Değirmenci’yi oğlu ve eşi anlattı.

 Değirmenci’nin oğlu Ensar Değirmenci babası vefat ettikten sonra hastanede son kez babasını öpmek için doktorlardan izin istediğini belirtti. Ensar, “Ben o an babamın bana gülümsediğini gördüm. Kaşları kırışmış, dişleri ortaya çıkmıştı. Her zamanki gibi bariz bir şekilde bana gülümsüyordu. Her haliyle mutluydu.” dedi.
 
Eşi Zehra Değirmenci ise “Kendim için üzgünüm iyi bir eşi kaybettim. Çocuklarım için üzgünüm iyi bir arkadaşı kaybettiler. Ama onun için sevinçliyim hayırlı bir ölüm nasip etti Allah.” dedi.
 
Erkam Tufan Aytav, Youtube kanalındaki ’30 Dakika Programı’nda Hasan Değirmenci için özel program yaptı. Programa Yunanistan’da bağlanan gazeteci Gökhan Demir, Değirmenci’ni son anlarını anlattı. “Namaza niyetlenmişti. Abdest alıyordu. İçeriden sesler gelince arkadaşları yerde bulmuşlar. 45 dakika sonra ambulans geldi. Aldığı maaşın yarısını mağdurlar için veriyormuş. İşe gitmek için alması gereken motorsikleti bile almamış, parasını mağdurlara vermek için.” dedi.





 
İşte o program;
 
 
 
Programda Değirmenci’nin 500-600 kişinin katıldığı cenaze töreni de yayınlandı. Buradan yayın yapan gazeteci Fatih Akalan’ın izlenimleri ve yaptığı röportajlar programda yayınlandı.
 
Akalan önce Hasan Değirmenci’nin eşi Zehra Değirmenci ile görüştü. Zehra Değirmenci, “Kendim için üzgünüm iyi bir eşi kaybettim, artık ona dokunamayacağım. Çocuklarım için üzgünüm iyi bir babayı ve iyi bir arkadaşı kaybettiler. Ama Hasan Abi’niz için mutluyum. Onun bu vefatını Allah herkese nasip etsin. 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de yaşananları gördükçe kahroluyordu. Yunanistan’daki gördükçe oraya gitmem gerekir’ diyordu. Dördüncü ayda bir grup gidecekti; “onlarla git” dedim, ‘bekleyemem’ dedi.” ifadesini kullandı.
 
Babasını son anlarında yanında bulunan Değirmenci’nin 3 oğlundan ortancası olan 22 yaşındaki Ensar Değirmenci ise “Biz önce kalp krizi sandık ama otopside beyin kanaması geçirdiği ortaya çıktı. Hastanede vefat ettikten sonra kaldığı yerde babamı son kez görmek istedim. Doktorlar çıktı. O an babam bana gülümsüyordu. Öyle bildiğimiz her zamanki gülümsemesiydi. Anlı kırışıktı, gözlerini gördüm, dişlerini gördüm. Her zamanki mutlu haliydi. Atina’ya gitmeden her şeyimizi tamamlamıştı. Benim üniversite mailimi bile attı. ‘Baba gelince atarız’ dedim ama o tamamladı. Hepimizin her şeyini ayarlayıp gitti.” dedi.
 
“ARTIK KALDIRMIYOR YÜREĞİM”
 
Yunanistan’a gitmeden önce Meriç’te vefat eden öğretmenlerin ve çocuklarının haberini facebook sayfasından paylaşan Hasan Değirmenci, ‘’Artık kaldırmıyor yüreğim, bakamayacağım uzaktan. Bugün izin aldım ve oğlumla Atina’ya gidiyoruz.’’ ifadelerini kullanmıştı.
 
“Gidiyoruz…Artık kaldırmıyor yüreğim, bakamayacağım uzaktan. Bugün izin aldım ve oğlumla Atina’ya gidiyoruz. Yüzlerce mağdur aileler var orada. 03 Mart günü yola çıkacağız. Bir miktar yardım toplandı. Katkıda bulunmak isteyen dostlarım mesaj atarsa sevinirim. Bugün eleştirmek isteyenler, buyursun eleştirsin, zira gün gelecek kimlik sormadan Sizin için de toplayacağız..” demişti.

Son güncelleme: 13:28 14.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı