• Turkhane Logo

Darbenin delili diye buldukları kağıt işte bu

AKP yargısının bula bula bulabildiği delil budur ve çaresizliğin göstergesidir.

20:15 23 Haziran 2017 Cuma
Darbenin delili diye buldukları kağıt işte bu
AKP yargısının bula bula bulabildiği delil budur ve çaresizliğin göstergesidir.

AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, twitter hesabından bir kağıt paylaştı. Hizmet Hareketiyle TSKdaki askerlerin irtibat delili olarak tüm AKPlilerin sarıldığı belge oldukça komik. 

Sözkonusu kağıt, AKPnin OHAL dönemi sahte belgelerle yaptığı hukuksuz yargılamalarının, sahte delillerin en çarpıcı örneklerinden. 

/
Boş bir A4 kağıdının üstüne himmet bedeli yazılmış. Altına da bir albayın ismi ve karşısına Mustafa Özcanın ismi yazılmış. 

AKPli vekilin verdiği bilgiye göre bu kağıtta ismi yazan Enis Bahadır Çınar eski bir kurmay albay. 

Albay maaşıyla yılda 400 bin lira himmet nasıl yapabildiği ayrı bir muamma. Bir albayın yıllık maaşı 100 bin liraya zor ulaşıyor. 

İMZA PARMAK İZİ HAK GETİRE
Kağıdın üzerinde Albay Çınarın imzası bulunmuyor. Ancak Mustafa Özcanın imzası bir yeden bulunmuş olacak ki kağıda montajlanmış. Ancak o da fotokopi şeklinde. 

Kağıtta hergangi bir imza bulunmadığı gibi, kağıt üzerinde herhangi bir kriminal inceleme de yapılmamış. 

BEN TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİYİM DEMEDİĞİ KALMIŞ
Kağıttaki ifadeler ise oldukça komik. Özellikle Fethullah Gülenin ismi geçiriliyor ve Hocaefendiden hazretleri, diye bahseden satırlarda, sevgi seliyle tüm dünyamızı bir güneş gibi aydınlatan ve kucaklayan muhabbet için gibi tuhaf cümleler kullanılıyor. 

ÇARESİZLİĞİN KAĞITLARI
Yenişafak Gazetesinin photoshop ile yapılmış çay lekeli sözde belgelerinden sonra, TSKdaki askerlerle Hocaefendiyi ilişkilendirmek için üretilmiş bu kağıtlar, OHAL yargılamalarının içine düştüğü çıkmazın da göstergesi. 

Hizmet hakkında hiçbir delil bulamayan bu nedenle de dünyaya sunamayan AKP Yargısı, çareyi A4 kağıtlarına sözde himmet belgeleri üretmekte buldu. 

Belgeler savcılıklar arası dolaştırılarak, resmiyet kazandırılmaya çalışılıyor. Belgenin üzerine vurulan Cafer Güven Kara ve Cem Necip İşçimen isimli iki savcı, isimlerini koyarak A4 kağıdına ciddiyet kazandırmaya çalışsa da, belgenin komikliği her yerinden anlaşılıyor. 

Son güncelleme: 20:15 23.06.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı