• Turkhane Logo

‘Çocuklarımızı devlet aldı ama bizi anne yerine koymuyorlar'

Gözaltına alınan Çetinkaya, "Polislere çocuğumun durumunu anlattığımda beni haklı buldu, gidin AK Parti'ye, Cumhurbaşkanı'na, bakanlara, milletvekillerine derdinizi anlatın" dediğini aktardı.

19:53 14 Eylül 2019 Cumartesi
‘Çocuklarımızı devlet aldı ama bizi anne yerine koymuyorlar'
Gözaltına alınan Çetinkaya, "Polislere çocuğumun durumunu anlattığımda beni haklı buldu, gidin AK Parti'ye, Cumhurbaşkanı'na, bakanlara, milletvekillerine derdinizi anlatın" dediğini aktardı.





15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanarak müebbet hapis cezası verilen askeri okul öğrencisi Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya, KHK’lı Cemal Yıldırım ile basın açıklaması yaparken gözaltına alındı.


Sosyal medya hesabından “Cemal Yıldırım bey ile konuşurken göz altına alındım. Dostlar dua edin” mesajını paylaşan anne Çetkinkaya, daha sonra para cezası verilerek serbest bırakıldı.

‘SESİMİZ KESİLİYOR, BBC BİLE RÖPORTAJI YAYINLAYAMADI’

Gözaltı sürecini Kronos’a anlatan Melek Çetinkaya, “Bizi anne yerine koymadıklarını bir kez daha anladım” diyerek şunları söyledi:

Sesimizin duyulmasını istemiyorlar, çocuklarımızı bırakmaya niyetleri yok. Hiçbir şekilde sesimizi duyurmaya izin vermiyorlar. Aralarında BBC gibi yayın kuruluşlarının da olduğu bir çok kanallara röportajlar verdik, konuştuk ama yayınlayamadılar. Herkese baskı var, 19 yaşındaki çocuklarımızdan ne istiyorlar bilmiyoruz.

‘PANKART AÇMAMLA GÖZALTINA ALINMAM BİR OLDU’

KHK mağduru Cemal Yıldırım’a destek vermek için bu sabah saat 11.00’de yanına gittiğini ve bir saat beklediklerini ve sohbet ettiklerini anlatan Çetinkaya, sözlerine şöyle devam etti:

Pankart açmadan bir saat kadar bekledik. Fakat pankart açıp video çekerek bir basın açıklaması yapalım deyince olanlar oldu. Pankartı açmamla gözaltına alınmam bir oldu. Konuşamadım, pankartımı bile gösteremedim doğru düzgün. Kimliğimi aldılar, polis gözaltı aracının içinde pankartı tutturarak fotoğraf çekti. GBT soruşturmam yapıldı, bu arada savcılığı aramışlar. Savcı adli sağlık kontrolü için hastaneye götürülmemi söylemiş. Hastaneye gittik. Herhangi bir darp olmadığına dair rapor aldılar. Polislerle birlikte hastaneden çıktık. Hastanenin önünde bekleyen polis otosunun yanına geldik, polisler 320 TL para cezası yazdılar ve beni serbest bıraktılar.

‘BİZİM ÇOCUKLARIMIZI DA DEVLET ALDI’

Yaklaşık 2 saat özgürlüğüNden alıkonulan Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya, “Biz de anneyiz. Diyarbakır’a kadar giden siyasetçilerin ve sanatçıların bizi de görmesini ve yanımıza gelerek destek olmalarını istiyoruz.” diyerek şöyle konuştu:

Diyarbakır’daki çocukları PKK aldı diyerek HDP’den istiyorlar, bizim çocuklarımızı da devlet aldı, devletten istiyoruz. Hiçbir yetkiliye sesimi duyuramadığım için bu eylemi yapmak zorunda kaldım. Yetkililerden duyarlı davranmalarını istiyorum.

‘SİZ DE AK PARTİ’YE GİDİN’

Polislerin hakkınızı sokakta aramaya kalkarsanız kendinize zarar verirsiniz. Gözaltına alınırsınız, her seferinde 320 TL para cezası keseriz dediklerini belirten Çetinkaya, “Polislere çocuğumun durumunu anlattığımda beni haklı buldu, gidin AK Parti’ye, Cumhurbaşkanı’na, bakanlara, milletvekillerine derdinizi anlatın” dediğini aktardı.

YILDIRIM HER CUMARTESİ EYLEMDE

677 sayılı KHK ile Maliye Bakanlığı Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğünden ihraç edilen Cemal Yıldırım, 22 Kasım tarihinden itibaren her cumartesi günü Sakarya Caddesi üzerinde oturma eylemi yapıyor. Büro Emekçileri Sendikası üyesi Cemal Yıldırım pazartesi (16 Eylül) gününden itibaren 12.00-13.00 saatleri arasında beş gün süreyle AKP Ankara İl Binası önünde oturma eylemi yapacağını duyurmuştu.

‘İŞİMİ EKMEĞİMİ GERİ İSTİYORUM’

Cemal Yıldırım, Twitter hesabından paylaştığı mesajda “Pazartesi gününden itibaren 5 gün boyunca Ankara AKP il binası önünde saat 12-13 saatleri arasında ‘İhraç edildim işimi ekmeğimi çocuğumun geleceğini geri istiyorum’ oturma eylemi yapacağım” demişti.

Kaynak: Kronos

Son güncelleme: 19:53 14.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı