• Turkhane Logo

CHP’li Tanrıkulu: Gazeteci Mevlüt Öztaş’ın cezaevinde mi ölmesi gerekiyor tahliyesi için?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, MST TV’deki 127. yayınında tutuklu kanser hastası gazeteci Mevlüt Öztaş’ın durumunu gündeme getirdi.

21:39 18 Haziran 2020 Perşembe
CHP’li Tanrıkulu: Gazeteci Mevlüt Öztaş’ın cezaevinde mi ölmesi gerekiyor tahliyesi için?
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, MST TV’deki 127. yayınında tutuklu kanser hastası gazeteci Mevlüt Öztaş’ın durumunu gündeme getirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, MST TV’deki 127. yayınında tutuklu kanser hastası gazeteci Mevlüt Öztaş’ın durumunu gündeme getirdi. Öztaş’ın kanserli olarak cezaevinde bulunduğunu aktaran Tanrıkulu, “Mevlüt Öztaş, gazeteci, cezaevinde, kanser. Tahliye edilmiyor. Ölüm eşiğinde. Yakınları imza kampanyası başlattılar. O imza kampanyasına ben de destek verdim” dedi.

/

Yayın aracılığıyla Adalet Bakanlığı’na seslenen Sezgin Tanrıkulu, “Buradan bir kez daha Adalet Bakanlığı’na sesleniyorum. Mutlaka cezaevinde mi ölmesi gerekiyor tahliye olması için? Kendi sağlık koşullarını başka bir yöntemle cezaevi dışında karşılaması mümkün değil mi?” diye sordu.


Mutlaka tedbir alınmasını gerektiğini ifade eden CHP’li Tanrıkulu, “Ağır kanser hastası, son evresine gelmiş durumda ve gazeteci kendisi. Tahliye edilmesi veya infazına ara verilmesi mümkün. Bir kez daha buradan bakanlığa sesleniyorum. Mutlaka bir tedbir bir önlem alınması lazım” şeklinde konuştu.

Gazeteci Mevlüt Öztaş, cezaevinde yakalandığı kanser nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden “cezaevinde kalamaz, risklidir” raporu almasına rağmen mahkemece tahliye edilmemişti. Ailesi, Öztaş’ın durumunun özden geçirilmesi için popüler imza kampanyası sitesinde Mevlüt Öztaş’ın tahliyesi için imza kampanyası başlatmıştı.



BÜŞRA ÖZTAŞ: TÜM YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

Öte yandan gazeteci Mevlüt Öztaş’ın kızı Büşra Öztaş yaptığı paylaşımda, “Mücadelemin 78. Günü bilmem kaçıncı tweetim ama babam en kısa zamanda tahliye olacak ondan sonra biz de kanseri yenmek için gerekli tüm yollara başvuracağız. Buraya önce tahliye oldu, ardından da babam kanseri yendi ümitvar olun yazacağım.” dedi.



  Mücadelemin 78. Günü bilmem kaçıncı tweetim ama babam en kısa zamanda tahliye olacak ondan sonra biz de kanseri yenmek için gerekli tüm yollara başvuracağız.
Buraya önce tahliye oldu, ardından da babam kanseri yendi ümitvar olun yazacağım. https://t.co/POlTnFHOmm — Büşra Öztaş (@schrodingerk42) June 18, 2020
 

Son güncelleme: 21:39 18.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı