• Turkhane Logo

Cezaevinden geç tahliye edilen üç kanser hastasının da durumu ağır!

Tedavileri geciktirilen ve son evreye kadar tahliye edilmeyen kanser hastaları Fatih Terzioğlu ve Mevlüt Öztaş hastanede, Ümit Gökhasan ise evde yaşam mücadelesi veriyor.

18:45 14 Ağustos 2020 Cuma
Cezaevinden geç tahliye edilen üç kanser hastasının da durumu ağır!
Tedavileri geciktirilen ve son evreye kadar tahliye edilmeyen kanser hastaları Fatih Terzioğlu ve Mevlüt Öztaş hastanede, Ümit Gökhasan ise evde yaşam mücadelesi veriyor.

Cezaevinde hak ihlali yaşayan 3 kanserli hastasının durumu gün geçtikçe kötüleşiyor.

21 aydır tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden 7 Temmuz 2020’de tahliye edilen ve o günden beri Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören yönetmen Fatih Terzioğlu’nun artık bilinci yerinde değil. Hayati fonksiyonlarını kaybetmek üzere.

Esra Terzioğlu, eşinin son halinin videosunu sosyal medya hesabından yayınlayarak “Titriyor, konuşamıyor, bilinci karışıyor” dedi.


  Titriyor konuşamıyor bilinci karışıyor  pic.twitter.com/Si9LBoyD6X — Esra Terzioğlu (@EsraTerziolu4) August 13, 2020
“ÇIKAR BENİ BURADAN DİYE YALVARIYOR”

Eşinin ısı tedavisi aldığı ana dair bir fotoğraf da paylaşan Esra Terzioğlu, “Gözlerini patlattı. Dişlerini sıkıp çıkar beni buradan diye yalvarıyor. Ben bir şey yapamıyorum. Dua eder misiniz sakinleşsin” diye yazdı.

/
Fatih Terzioğlu


“SÜREKLİ KUSUYOR, ÇOK SIKINTILAR YAŞIYOR”

Kemoterapi tedavisi evde devam mide kanseri Ümit Gökhasan’ın da durumu iyi değil. Şükran Gökhasan, eşinin sürekli kustuğunu ve çok halsiz olduğunu söyledi. Şükran Gökhasan, “Ne olur eşime dua edin. Çok sıkıntılar yaşıyor. Çarşamba (19 Ağustos 2020) günü tahlilleri yapılacak. 10 gün içinde filmleri çekilecek. İnşallah hastalığından zerre iz bırakmasın.Eşimin yaşadıkları kolay şeyler değil” ifadelerini kullandı.

KHK’lı komiser Ümit Gökhasan’ın şikayetleri Ağustos 2019’da başladı. Sağlık hizmetlerine ulaşması geciktirildiği için Ocak 2020’de teşhis konulabildi. Tahliyesi ise şikayetlerinin başladığı tarihten tam bir yıl sonra 7 Ağustos 2020’de yapıldı.

/
Ümit Gökhasan

Hastalığı bu süreçte hızla ilerledi. Şubat 2020’de midesinin yarısı, yemek borusunun alındı. Ameliyattan çıktıktan 14 gün sonra tekrar Afyon Cezaevine gönderildi. Hapiste işlerini tek başına göremeyecek durumda olmasına rağmen ceza ertelemesi için yaptığı başvuru reddedildi.


KANSER CİĞERİNE TAMAMEN YAYILDI

Dört yıldır tutuklu bulunduğu Afyon Cezaevinde Nisan 2019’da pankreas kanserine yakalanan gazeteci Mevlüt Öztaş ise 23 Haziran 2020’de, kızı Büşra Öztaş’ın uzun uğraşları sonucunda tahliye edildi. O günden beri evinde kemoterapi tedavisi almaya devam eden Mevlüt Öztaş, bir hafta önce hastaneye kaldırıldı. Tümör ciğerlerine tamamen yayıldı. Dün akşam itibariyle de kemoterapi tedavisi kesildi.


Mevlüt Öztaş

“BÖBREKLERİ İFLAS ETTİ, DİYALİZE GİRDİ”

Vücudu artık kaldıramayacağı için kemoterapinin kesildiğini söyleyen Büşra Öztaş, “Kanser karaciğere tamamen yayıldığı için karaciğer görevini yapamaz hale gelmiş, sarılık başladı. Üzerine yetmezmiş gibi böbrekler de iflas etti. Bugün diyalize girdi ve bundan sonra da diyalize ihtiyaç duyulacak gibi görünüyor” dedi. Öztaş, babasının değerleri düşse de kemoterapiye devam edilemeyeceğini belirtti.

 

Son güncelleme: 18:45 14.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı