• Turkhane Logo

Cezaevinde kansere yakalanan İsmet Torun yaşamını yitirdi

Ankara Sincan Cezaevi'nde kanser olan ve teşhis konulduktan iki ay sonra tahliye edilen 53 yaşındaki İsmet Torun 10 Mayıs’ta vefat etti.

15:31 12 Mayıs 2021 Çarşamba
Cezaevinde kansere yakalanan İsmet Torun yaşamını yitirdi
Ankara Sincan Cezaevi'nde kanser olan ve teşhis konulduktan iki ay sonra tahliye edilen 53 yaşındaki İsmet Torun 10 Mayıs’ta vefat etti.


Üç yıl kaldığı Ankara Sincan Cezaevinde mide kanserine yakalanan ve teşhis konulduktan 2 ay sonra tahliye edilen iş ve işçi güvenliği uzmanı İsmet Torun, 10 Mayıs’ta Ankara’da hayatını kaybetti.

Evli ve üç çocuk babası olan 53 yaşındaki Torun’un cenazesi Çorum Karakeçili’de defnedildi.


ODTÜ Biyoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra 3 yıl öğretmenlik yapan Torun bir süre ticaretle ilgilendi. Daha sonra da iş ve işçi güvenliği alanında özel şirketlerde genel müdür olarak çalıştı.

Cemaat soruşturmaları kapsamında 26 Nisan 2017’de tutuklanıp Sincan Cezaevine gönderilen Torun’a 27 Şubat 2020’de mide kanseri teşhisi konuldu.

Mide ağrısı, bulantı ve kusma şikayetleri olan Torun, 15 Nisan 2020’de tahliye edilen kadar 20 kilo kaybetti.

Hastalandıktan sonra eşini ziyarete giden Nezahat Torun, “Eşim bunalım içindeydi. Kendisine ben bittim gözüyle bakıyordu. Koğuş arkadaşlarının eşleri de bize ‘Aslında durumu iyi değil, size yansıtmıyor’ dediler. O yüzden de çok endişelendik, mahvolduk. İçeride olduğu için mi bilmiyorum kendisi biraz daha durumunun ciddi olduğunu düşünüyor. Psikolojisi çok kötüydü. Temiz ve hijyenik bir yerde kalması önemli. Cezaevi onun için sıkıntılı. Avukatımız mahkemeye dilekçeleri verdi. Eşim de dilekçe vererek durumu cezaevi savcılığına iletti. İnşallah tahliye ederler. Başına bir şey gelmesinden korkuyoruz.” demişti.

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan Torun örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Son güncelleme: 15:31 12.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı