• Turkhane Logo

"Bir kanser hastası daha cezaevine girmesin ve hapisten tabutla çıkmasın"

7 yıldır lenf kanseri tedavisi gören Veysel Alıcı 4 gün önce Konya’da gözaltına alındı. 3 Şubat’a kadar gözaltında tutulacağı öğrenilen Veysel Alıcı’nın eşi Şeyma Alıcı yetkililere seslendi ve eşinin tutuksuz yargılanmasını istedi.

14:12 31 Ocak 2021 Pazar
7 yıldır lenf kanseri tedavisi gören Veysel Alıcı 4 gün önce Konya’da gözaltına alındı. 3 Şubat’a kadar gözaltında tutulacağı öğrenilen Veysel Alıcı’nın eşi Şeyma Alıcı yetkililere seslendi ve eşinin tutuksuz yargılanmasını istedi.


Kanserli bir hasta daha gözaltına alındı. KHK ile kapatılan Konya Mevlana Üniversitesi’nin idari kadrosunda çalışan Veysel Alıcı, 27 Ocak’tan bu yana Konya İl Jandarma Müdürlüğü içindeki TEM Şube’de gözaltında tutuluyor.

Tanık ifadelerine dayanılarak örgüt üyesi olduğu iddia edilen Alıcı, 2013 yılından bu yana lenf kanseri tedavisi görüyor.


“TÜMÖRÜN SIÇRAMASINDAN KORKUYORUM, ÇOK ENDİŞELİYİM”

Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre, eşinin bugüne kadar birçok kez ameliyat geçirdiğini söyleyen Şeyma Alıcı, “Teşhis konulduktan sonra bir yıl kemoterapi, radyasyon ve ışın tedavisi gördü. Kasıklarından, boyundan ve koltuk altından, lenf bezlerinin olduğu bölgelerden ameliyat oldu. Metabolizması çok zayıfladığı için bu süreçte sürekli hastalıklarla mücadele etti. Tümörün başka organlarına sıçramasından korkuyorum. Çok endişeliyim.” dedi.

Eşinin ayrıca kalp kapakçığında gevşeme olduğunu belirten Alıcı, “Kalp, sırt ağrısı, kolunda uyuşma nedeniyle iki haftadır uyuyamadı. Riskli bir durum olduğu söylendi. Dört ayrı ilaç kullanıyor. Kalp sıkıntısı biraz düzelmişti ki gözaltına alındı.” ifadelerini kullandı.

“KANSER OLDUĞUNDA İKİZ KIZLARIMIZ 20 GÜNLÜKTÜ”

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan 41 yaşındaki Veysel Alıcı en son Mevlana Üniversitesi Destek Hizmetleri Departmanı’nda görev yaptı. Daha sonra üniversite hastanesinde müdür olarak çalıştı. Kanser teşhisi konulduğunda ikiz kızları 20 günlüktü. Üstelik kızlarından Neda kalp hastası olarak dünyaya gelmişti. Kalbinde delik vardı. Halen kontrol altında tutuluyor ve risk grubunda.

“PSİKOLOJİSİ HİÇ İYİ DEĞİL”

Şeyma Alıcı, “Tüm bunlar olurken eşim kansere yakalandı. Kanser çok zor bir hastalık. Tek isteğim eşim tutuksuz yargılansın. Bir kanser hastası daha cezaevine girmesin ve hapisten tabutla çıkmasın. İfadesi alınmadan bekletiliyor ve gözaltı süresi uzatıldı. Dün avukatımız yanına gitti, psikolojisi hiç iyi değil, çok hüzünlenmiş.” diye konuştu.

Son güncelleme: 14:12 31.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı