• Turkhane Logo

Bir general daha: Akar'ın zorla tutulduğunu görmedim

Duruşmada bir SAT Komandosu'na üç ay işkence edildiği ortaya çıktı.

17:09 09 Ağustos 2017 Çarşamba
Bir general daha: Akar'ın zorla tutulduğunu görmedim
Duruşmada bir SAT Komandosu'na üç ay işkence edildiği ortaya çıktı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevindeki duruşma salonunda bugün 7nci celsesi görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatlarıyla müştekiler katıldı.

Orgeneral Hulusi Akara darbe bildirisini imzalatmaya çalıştığı iddia edilen İstanbul Kuzey Deniz Saha eski Komutanı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancıkın çapraz sorgusu yapıldı. Harmancık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akarın Akıncı Üssünde zorla tutulduğunu görmedim dedi.

Bir önceki celsede savunmasını tamamlayan sanık Ömer Faruk Harmancıkın çapraz sorgusuna geçildi.

Yurtta Sulh Konseyi üyesi olduğu iddiasıyla Genelkurmay Çatı Davasında da yargılanan sanık Harmancık, çapraz sorgusunda Akıncı Üssüne kurye uçağıyla İstanbula uçmak için gittiğini söyledi. Darbe girişimini öğrendikten sonra Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Akıncı Üssüne geldiklerini öğrendiğini iddia eden Harmancık, Darbe girişimini öğrendikten sonra kendime çıkardığım vazife, Genelkurmay başkanı ve Deniz Kuvvetleri Komutanını orada beklemek ve efendim ne oluyor ne yapıyoruz diye sormaktı. Bunun dışında kimseye emir vermek gibi bir vazifem yoktu dedi.

AKARIN TEHDİT EDİLDİĞİ BİR POZİSYON YOKTU

Genelkurmay Başkanının bulunduğu odaya nasıl gittiği sorulan Harmancık, Makamındayken hangi şartlarda yanına gittiysem, Akıncı Üssünde bulunduğu odaya da aynı şartlarda gittim. Tehdit edildiği bir pozisyon yoktu. Etrafında kendini tehdit eden silahlı kişiler yoktu. Ben Genelkurmay Başkanının zorla tutulduğunu görmedim diye konuştu.

SAT KOMANDOSU:  3 AY KESİNTİSİZ İŞKENCE GÖRDÜM

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, sanık Harmancıka darbe girişiminin ardından Edirneden Yunanistana kaçmak isterken, yakalanan 3 kişiden biri olan SAT Komandosu Astsubay Başçavuş Mustafa Özelin kendisiyle ilgili verdiği ifadeleri hatırlattı.

Harmancık, Özelin ifade ettiği gibi İstanbul Çengelköyde yapılan toplantılara katılmadığını söyledi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Giray, davanın tutuklu sanığı SAT eski Komandosu Özele söz verdi. Özel, Mahkeme Başkanına Çengelköyde bir evde toplantı olduğunu ve katılanları söylediniz. Ömer Faruk Harmancık böyle bir toplantıya katılmadığını söyledi. Ne diyeceksiniz? sorusunu yöneltti. Sanık Özel, Üç ay sistematik bir işkenceye maruz kaldım. İşkence altında verdiğim bu ifadeyi kabul etmiyorum dedi.
 

Son güncelleme: 17:09 09.08.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı