• Turkhane Logo

Avukat Turanlı: İleride pişman olmamak için 'OHAL Komisyonuna' başvuruda bulunmayı unutmayın

Avukat Ömer Turanlı, 701 sayılı KHK ile devlet memurluğundan ihraç edilen 18 bin 632 mağdura OHAL Komisyonuna başvuruda bulunmalarını tavsiye etti.

15:41 27 Ağustos 2018 Pazartesi
Avukat Turanlı: İleride pişman olmamak için 'OHAL Komisyonuna' başvuruda bulunmayı unutmayın
Avukat Ömer Turanlı, 701 sayılı KHK ile devlet memurluğundan ihraç edilen 18 bin 632 mağdura OHAL Komisyonuna başvuruda bulunmalarını tavsiye etti.



15 Temmuz darbe girişimi projesinden sonra çok sayıdaki Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile on binlerce kişi devlet memurları görevlerinden ihraç edildi. İhraç edilenlerin bir kısmı gözaltına alınıp tutuklanıp tutuklandı. Bir kısmı da 2 yıldan uzun bir süredir haklarını aramaya çalışıyor. Avukat Ömer Turanlı KHK mağdurları ve Ankesörlü Telefon mağdurlarıyla ilgili açıklama yaptı.



Avukat Turanlı, 701 sayılı KHK ile devlet memurluğundan ihraç edilen 18 bin 632 mağdura OHAL Komisyonuna başvuru süresi dolmadan  başvuruda bulunmaları gerektiğini söyledi. 

Hukuk devleti olan hiçbir ülkede Ankesörlü Telefon ile arandın ya da adı ne olursa olsun bir uygulama kullandın diye devlet memurluğundan ihraç edilemezsiniz. diyen Turanlı, Birgün Türkiye’mize hukuk döndüğünde “hukuk olmasa da hakkımı şeklen de olsa keşke arasa idim” dememek için OHAL Komisyonuna başvurmanızı öneririm. dedi.

Turanlı, twitter hesabından konuyla ilgili şu tweetleri paylaştı: 1-OHAL KOMİSYONUNA BAŞVURUR İÇİN SON 10 GÜN

701 sayılı KHK ile 8 Temmuz 2018 tarihinde devlet memuru iken ihraç edilen 18632 masuma sesleniyorum. OHAL Komisyonuna başvuru süreniz 5 Eylül 2018 de sona eriyor. Başvuru yapmayı ihmal etmeyin. Başvuru linki https://t.co/GtmBVZydZ4 — Av. Ömer TURANLI (@avomerturanli) 24 Ağustos 2018 2-ANKESÖRLÜ TELEFON mağdurlarının durumu BY-LOCK mağdurlarınınkine benziyor. Her ikisi de hukuk dışı. Hukuk devleti olan hiçbir ülkede ANKESÖRLÜ TELEFON ile arandın ya da adı ne olursa olsun bir uygulama kullandın diye devlet memurluğundan ihraç edilemezsiniz. — Av. Ömer TURANLI (@avomerturanli) 24 Ağustos 2018 3-Birgün TÜRKİYE’mize hukuk döndüğünde “hukuk olmasa da hakkımı şeklen de olsa keşke arasa idim” dememek için OHAL KOMİSYONUNA başvurmanızı öneririm.

Emin olun ki, TÜRKİYE’mize hukukun yeniden döneceği günler çok uzak değil. — Av. Ömer TURANLI (@avomerturanli) 24 Ağustos 2018 4-Şuan geçerli olan hukuka göre hiç kimse sizleri ANKESÖRLÜ TELEFON ile arandınız diye mahkum edemez. Mahkemeler ya da hakimler korku ve/veya baskı nedeniyle istemeyerek veya sindirilerek mahkumiyet kararı verseler bile bu kararlar mutlaka ileride bozulur. — Av. Ömer TURANLI (@avomerturanli) 24 Ağustos 2018 5-O yüzden ileride hakkınızı koruyabilmeniz için OHAL komisyonuna başvuruyu ihmal etmeyin.

Suç işlediğine dair şüpheden uzak ve somut deliller olmadan sadece ANKESÖRLÜ TELEFON ile arandı diye görevinden ihraç edilen askerler hakknda iddianame hazırlanması da daha önce yapılanlar — Av. Ömer TURANLI (@avomerturanli) 24 Ağustos 2018 6-gibi hukuk katliamidir.

Sayın savcılar, artık hukuku katletmeyi bırakın da hukukun gereğini yapın. Bu insanlar ve diğerleri hakkında takipsizlik kararı verin.

Artık TÜRKİYE’mizde üstünlerin hukukunu uygulamayı bırakın ve yeniden hukukun üstünlüğünü tesis edin. — Av. Ömer TURANLI (@avomerturanli) 24 Ağustos 2018 7-ANKESÖRLÜ TELEFON ile arandı diye ihraç edilenler biliniz ki sizin ihraç kararnamenize imza atanlar sizin ne kadar masum olduğunuzu en az sizin kadar biliyorlar. Bu nedenle siz değil sizi ihraç edenler utansın ve korksun. Şuan size düşen hakkınızı sonuna kadar aramaktır. — Av. Ömer TURANLI (@avomerturanli) 24 Ağustos 2018 8-Unutmayin, soz sahibi demis ki; Hicbir hak arayisi ve dayanisma bosa gitmedigi gibi, hicbir haksizlik ve zulum de karsiliksiz kalmaz.

...O&M... — Av. Ömer TURANLI (@avomerturanli) 24 Ağustos 2018

Son güncelleme: 15:41 27.08.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı