• Turkhane Logo

AST o anne için kampanya başlattı: Fatma Görmez ölmesin

15 Temmuz sonrası yaşanan insan hakları ihlallerinin ölümün kıyısına sürüklediği Fatma Görmez için kampanya başlatıldı.

16:52 21 Temmuz 2019 Pazar
AST o anne için kampanya başlattı: Fatma Görmez ölmesin
15 Temmuz sonrası yaşanan insan hakları ihlallerinin ölümün kıyısına sürüklediği Fatma Görmez için kampanya başlatıldı.

Fatma Görmez, 15 Temmuz sonrası çıkarılan KHKlarla çok sevdiği öğretmenlik mesleğinden uzaklaştırıldı. Sağlık sorunlarıyla mücadele eden Görmez, eşi Bekir Görmezin bir tweet yüzünden tutuklanması sonucu tek başına kaldı.

Yaşadığı sıkıntılar sebebiyle rahatsızlananan 14 yaşındaki oğlu uzun ve zorlu bir tedavi sürecinin ardından hayatını kaybetti. Bu sırada yaptığı tüm çağrılara rağmen eşinin oğlunu son kez görmesine izin verilmedi.

Anne Görmez de çektiği sıkıntılar neticesinde önce böbreğini ve işitme duyusunu kaybetti, ardından kalp sağlığı sıkıntıya girdi. Arka arkaya geçirdiği iki ameliyatın ardından 29 kiloya kadar düşen Görmezin tek isteği eşinin tutuksuz yargılanması.


Hayatına bir hastane odasında devam eden anne Görmez, eşinin kendisi ve 14 yaşındaki kızı ile ilgilenebilmesi için serbest kalmasını talep ediyor. 
 
AST, Görmezin bu talebine destek vermek için bir kampanya başlattı.  Kurum, adım adım ölüme sürüklenen Fatma Görmezin eşi Bekir Görmezin bir an önce serbest bırakılması için çağrı yapıyor. AST, sosyal medyada da  #FreeBekirGormez #DoNotLetFatmaGormezDie #BekirGörmezTahliyeEdilsin #FatmaGörmezÖlmesin hastagleri ile kampanyayı yürütüyor.

Kurum, tüm insan hakları savunucularını, 29 kiloya kadar düşen Fatma Görmezin dramının son bulması için düzenlenen kampanyaya @silencedturkey adlı twitter hesabından ve kurumun www.silencedturkey.org adlı internet  sitesinden destek vermeye çağırıyor.

İnsan hakları ihlallerinin duyurulması amacıyla kurulan Advocates of Silenced Turkey (AST) kurumun sözcüsü ve Kadın Hakları Çalışmaları Direktörü Hafsa Yıldız, kurumun amaçları ve faaliyetlerini anlatıyor. Azıcık vicdan kırıntınız varsa seyredin şunu!

Fatma Görmez (KHKlı Öğretmen)

Böbrek nakilli, kalp hastası.
29 kiloya düştü ve hastanede yatıyor.
14 yaşındaki oğlu Berk 1 yıl önce vefat etmişti. Eşi Bekir Görmez de 3 yıldır tutuklu.

pic.twitter.com/ymCDbhNTqm — Hasan Cücük (@HasanCucuk) July 14, 2019

Son güncelleme: 16:52 21.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı