• Turkhane Logo

​Alabora olan bottaki 4 kişiye ulaşılamadı, 1 kişi karaya çıktı

Botta bulunan 1 kişinin Yunanistan'a yüzerek geçtiği saptanırken, kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları sürdürülüyor.

20:37 14 Şubat 2018 Çarşamba
​Alabora olan bottaki 4 kişiye ulaşılamadı, 1 kişi karaya çıktı
Botta bulunan 1 kişinin Yunanistan'a yüzerek geçtiği saptanırken, kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları sürdürülüyor.

Edirne’den Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a geçmek isteyen 8 kişinin bindiği botun alabora olmasının ardından cesetleri bulunan 2’si çocuk, 3 kişiden Ayşe Abdulrezzak’ın (37), kanunu hükmünde kararname (KHK) ile öğretmenlikten ihraç edildiği ve adli kontrol kararı ile yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldığı öğrenildi.
 
Ayşe Abdurrezzak’ın aynı botta bulunan ve haber alınamayan eşi ingilizce öğretmeni Uğur Abdurrezzak da KHK ile uzaklaştırıldıktan 6 ay sonra gözaltına alındığı belirtildi. 11 ay Kandıra cezaevinde yattıktan sonra Ocak ayında tahliye edilen öğretmen Uğur Abdurrezzak’a mahkemesi devam ettiği için iş verilmediği, bunun üzerine ailece yurtdışına çıkmaya karar verdikleri öğrenildi.
 
 

 
Botta bulunan 1 kişinin Yunanistan’a yüzerek geçtiği saptanırken, kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Dün sabah Meriç’te alabora olan botta bulunan diğer aile fertlerinin isimlerinin ise Fahrettin Doğan (30), Aslı Doğan (28) ve çocukları İbrahim Selim Doğan (2,5) olduğu anlaşıldı.
 
Yunanistan tarafına yüzerek karaya çıkan kişinin ise Fatih Yaşar adlı bir başka kişi olduğu belirlendi. Sosyal medyaya yansıyan bilgilere göre sağ kurtulan Fatih Yaşar, geçişi organize eden kişinin bota bindirdiği mültecilere can yeleği vermediğini, ağaçlara çarpan botun devrildiğini ve kendisinin ağaç dallarına tutunarak kurtulduğunu anlattı.

Son güncelleme: 20:37 14.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı