• Turkhane Logo

Aksakallı'yı ilk gömen Abdülkadir Selvi oldu

Kahramanlık destanları yazmıştı şimde evden çıkamayan korkak ilan etti..

14:26 24 Ağustos 2017 Perşembe
Aksakallı'yı ilk gömen Abdülkadir Selvi oldu
Kahramanlık destanları yazmıştı şimde evden çıkamayan korkak ilan etti..

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallının 2. Kolordu Komutanlığa atanmasıyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

Selvi 15 Temmuz sonrası kahramanlık hikayeleri eşliğinde anlattığı Zekai Aksakallıyı bu kez eleştirdi üstelik kahraman imajını yerle bir ederek.

Selvinin yazısına göre Aksakallının tenzili rütbe edilmesinde birkaç neden var.

İlki:
Darbe gecesi evdeymiş. 

Selvi kahramanlık hikayesini bitiren olayı şöyle yazdı:

2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel, 15 Temmuz gecesiyle ilgili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede, Zekai Aksakallı beni aradı, ’Karargâh işgal edildi, ben evdeyim’ dedi. Ben, ’Karargâha dön’ deyince de ’Karımı teskin ediyorum’ cevabını verdi dedi. Temel Paşa’nın bu sözleri, o ana kadar oluşan Kahraman Aksakallı portresini sarstı.

Selvi Zeki Aksakallının sabah 10.00’a doğru Özel Kuvvetler Komutanlığı’na gittiğini, oysa bu sırada Özel Kuvvetlerde mücadelenin sürdüğünü belirtip, Bu durum, Aksakallı Paşa’nın, gece birliğinin başına geçmesi gerekiyordu tezine kuvvet kazanıyor. diye yazdı. 

İkincisi: 
Selviye göre Aksakallının ikinci hatası ise şov yapması. 

Diyarbakır Asayiş Bölge Komutanı Korg. Hasan Kundakçı, 90’lı yıllarda elinde silahıyla askerin başında operasyonlara çıkardı. Tanburacı Paşa deyimi oradan geliyordu. Çok ön plana çıkınca Genelkurmay Karargâhı’nın şimşeklerini üzerine çekmişti. Korgenerallikten emekli edildi. Zekai Aksakallı’nın, Fırat Kalkanı operasyonunda bir taşın arkasında siper alan, balkondan dürbünle izleyen görüntüleri yayınlanınca, Kundakçı Paşa yorumları yapılmıştı. Hem karargâh hem siyaset pek memnun kalmamıştı.

Üçüncüsü:
Fırat Kalkanındaki başarısızlık
Geçmişte Fırat Kalkanı operasyonu nedeniyle Zekai Aksakallıyı yere göğe sığdıramayan Selvi, son yazısında Aksakallıyı Fırat Kalkanındaki başarısızlığıyla da yerden yere vurdu. 

Fırat Kalkanı’nda bir de koordinasyon sorunu yaşanıyordu. Bir başbakan yardımcısı bölgeye gidip gözlemlerde bulundu. Yetki çatışmasının operasyonu etkileyecek boyuta ulaştığı tespitiyle döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan hemen olaya el koydu, koordinatör general atanarak sorun giderildi.

Dördüncüsü:
Selviye göre Aksakallının verdiği ifadede Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akarı asker kışlada kalsın emri vermediği için eleştirmesi bardağı taşıran damla olmuş. 

SIRADA ÖMER HALİSDEMİR Mİ VAR?
Abdülkadir Selvinin olayları birbirinin 180 derece zıttıyla savunması ilk değil. Rus uçağının düşürülmesinde kahramanlık destanları yazan Selvi, aradan birkaç ay geçtikten sonra pilotları Türk-Rus ilişkilerini provoke etmekle suçlamıştı. 

Çözüm Sürecinde HDPye ve Öcalanı öven Selvi, ardından çatışma süreci başlayınca bu kez bölgedeki Kolordu komutanlarını, özel harekat birliklerini ve PKKnın nasıl belinin kırıldığı hikayeleri kaleme almaya başlamıştı. 

15 Temmuzun bir kahramanının Selvi tarafından gömülmesi ise ilk kez oluyor. 15 Temmuzda öne çıkan iki isim Zekai Aksakallı ve Ömer Halisdemirdi. Zekai Aksakallı şu an Selviye göre darbe gecesi evinden çıkamayan bir korkak. 

Son güncelleme: 14:26 24.08.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı