• Turkhane Logo

“Aileleriyle birlikte 2 milyon KHK’lı var ama meydanlarda yoklar”

Gazeteci Gökhan Özbek, KHK’lıların hukuk mücadelesinden çok siyasi mücadele verdiğini belirtti. KHK’lıların daha fazla sesini yükseltmeleri gerektiğini söyledi.

17:07 04 Eylül 2019 Çarşamba
“Aileleriyle birlikte 2 milyon KHK’lı var ama meydanlarda yoklar”
Gazeteci Gökhan Özbek, KHK’lıların hukuk mücadelesinden çok siyasi mücadele verdiğini belirtti. KHK’lıların daha fazla sesini yükseltmeleri gerektiğini söyledi.



YouTube’de yayın yapan KHK TV’ye konuşan Özbek, insan haklarının, temel hukuk kurallarının askıya alındığı böyle dönemlerde tarihi bir sorumluluklar üstlenmesi gerektiğini vurguladı. “Ben tarihi sorumluluğumun farkındayım. Daha güzel bir gelecek için mücadele ediyorum” dedi.




HAKKI MÜCADELE EDEN PEŞİNDEN KOŞAN ALIR

Özbek, 15 Temmuz süreci sonrası idari kararlarla işlerinden atılan 140 binden fazla kişinin toplumda büyük mağduriyetler meydana getirdiğini aktardı. Şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bir kişi haksızlığa uğramışsa ve bir toplum bu haksızlığa göz yumuyorsa, o toplum bu haksızlığın ortağıdır. Hiç kimseye gökten kutsal kitaplar gibi ‘hak, adalet’ düşmez. Hakkı mücadele eden, peşinden koşan alır. Bu toplumda 140 bin KHK’lı var aileleriyle birlikte 2 milyon insan. Bakıyorsunuz meydanlarda yoklar, sosyal medyada yoklar. Kendi hakkını savunmayan bir kişi yarın işine geri döndüğünde toplumun devletin hakkını nasıl savunacak?”



KHK’LILAR HUKUKİ DEĞİL POLİTİK KARARLA İŞİNDEN ATILDI

KHK’lılar hukuk mücadelesinden daha çok siyasi mücadele verdiğini ifade eden Özbek şu ifadeleri kullandı: “Tüm KHK’lılar bir hukuki süreç sonucu işlerinden atılmadı. Politik bir karar sonucu işlerinden atıldı. Politik kararlara karşı mücadele de politik olmalıdır. Politik mücadelenin argümanları meydanlardır, seçimler, mitingler ve eylemlerdir. Korkuyoruz evet hepimiz korkuyoruz ama korkunun ecele faydası yok. Biz doğru zamanda doğru yerde doğru söz söyleme kararı aldık.”

 TÜM KHK’LILAR İŞLERİNE DÖNECEK

Tüm KHK’lıların bir gün işlerine döneceğine inandığını söyleyen Özbek, “Hukuklu yada hukuksuz ayrımı yapmıyorum, yargısız infaz yapılarak işlerinden atıldıkları için dönecek. Ortaçağ’da engizisyon mahkemelerinde yargılanırken bir dakika da olsa ona savunma hakkı veriliyordu. Bu insanlar idari bir kararla isimleri gazetede yayınlanmış, terörist ilan edilmiş ve işlerinden atılmış. Bu insanların ailesi, çevresi, geleceği var bunu kimsenin çalmaya hakkı yok işte bu yüzden dönecekler” şeklinde konuştu.

CESUR OLMAK ZORUNDAYIM

Özbek, hukuksuzluğun hakim olduğu bir toplumda mücadele ederken korkmuyor musunuz? Sorusuna şu cevabı verdi:

“Evet korkuyorum, ben bir insanım cesur da bir insan değilim. Yüreğim güm güm atıyor. Başıma bir şey mi gelecek yada sabah evime polis mi gelecek diye korkuyorum.  Yaşanması gereken yaşanacak, olması gereken olacak. Benim çocuğum var ben onun yüzüne nasıl bakacağım? Benim ona bırakacağım malım mülküm yok kirada oturuyorum arabam bile yok. Çocuğuma ahlaklı başı dik bir baba bırakmak istiyorum bu duygu tüm korkularımın üzerine geçiyor.  Korkuyorum ama bana inanan bana güvenen insanların cesaretlerini kırmaya da hakkım yok. Korkularımı yenmenin tek yolunun daha fazla cesaret olduğuna inanıyorum.”

Gazeteci Gökhan Özbek, kendi YouTube kanalından hafta içi her gün “23  Derece” isimli program yapıyor.

Son güncelleme: 17:07 04.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı