• Turkhane Logo

AİHM başvurularının idari yönden reddini önlemek için nelere dikkat etmeli?

21:00 14 Aralık 2023 Perşembe
AİHM başvurularının idari yönden reddini önlemek için nelere dikkat etmeli?





Hukukçu ve İnsan Hakları Savuncusu Dr. Gökhan Güneş sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda,  AİHM İçtüzüğü’nün 47. maddesi gereğince, başvuruların idari ret sebebi sayılması hususlarını tek tek anlattı.



Güneşin paylaşımı şöyle;



-Aşağıdaki görselde, yaptığımız duyuruya istinaden gönderilen çok sayıda evrak taranarak tespit edilen ve AİHM İçtüzüğü’nün 47. maddesi gereğince, Mahkeme tarafından idari ret sebebi sayılan hususları bulabilirsiniz.



AİHM’e başvuru yaparken bu hususları mutlaka dikkate alınız. Yine, AİHM’e mümkün olduğunca hızlı başvuru yapınız ve 4 aylık başvuru süresinin sonunu beklemeyiniz.



Zira başvuruyla ilgili eksikliklerin, 4 aylık süre içinde tamamlanması mümkündür. Ayrıca, yaptığımız çalışmayla ilgili olarak şu hususlarda yardımınıza ihtiyaç bulunmaktadır;



AİHM’e yaptığı başvuruda eksiklik olmamasına rağmen başvurusu reddedilen ve eksiklik bulunmadığını bir şekilde ispat edebileceğini düşünenlerin belge ve bilgilerine, Görseldeki hususların veya başka eksikliklerin varlığına rağmen, AİHM’in başvuruyu reddetmeyip eksikliğin giderilmesi için süre verdiği evraklara ve Görseldekilerden farklı bir sebeple başvuru reddedilmişse, bu ret gerekçesine ilişkin evraklara.



Bu hususlara ilişkin elinde bilgi ve belge olanların, bunları gokhangunesphd@gmail.com adresine göndermeleri ve bu twiti görenlerin de daha fazla kişinin konudan haberdar olmasına yardımcı olmaları rica olunur.




ÇOK ÖNEMLİ-HERKESE DUYURALIM!

/Aşağıdaki görselde, yaptığımız duyuruya istinaden gönderilen çok sayıda evrak taranarak tespit edilen ve AİHM İçtüzüğünün 47. maddesi gereğince, Mahkeme tarafından idari ret sebebi sayılan hususları bulabilirsiniz.

AİHMe başvuru yaparken bu… pic.twitter.com/wDsizlQbEU— Dr. Gökhan Güneş (@drgokhangunes) December 14, 2023

Son güncelleme: 21:00 14.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı