• Turkhane Logo

Adil Öksüz karakolu arayıp kemeriyle saatini istemiş

O ne rahatlık öyle!

17:42 02 Ekim 2017 Pazartesi
Adil Öksüz karakolu arayıp kemeriyle saatini istemiş
O ne rahatlık öyle!

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya 13ü asker, 14ü Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ve 1i Başbakanlık eski Müşaviri olan 28 sanıkla taraf avukatları katıldı. Duruşmada, kimlik tespiti ve iddianame özeti okunduktan sonra sanık savunmalarına geçildi.  

Savunması ilk alınan tutuksuz sanık Başçavuş Zeki Çınkır, örgüt üyeliği ve darbe girişiminde yer alma suçlamalarını kabul etmediğini belirterek, karakolda Adil Öksüz ile ilgili yapılan hiçbir işlemden haberdar olmadığını söyledi. Aldığı emirler gereği o sabah gözaltına alınan 98 kişilik listeyi hazırladıklarını anlatan Çınkır, Benim onların arasında sivil bir şahıs olduğundan haberim yoktu. Haberim olmayan bir sivili asker diye yazmam imkansız. Ahmet Başçavuş bana söyledi, ben listeyi yazdım dedi. 

ÖKSÜZE RÜTBESİNİ SORDUM 

Sanık Çınkır, iddianameye giren Adil Öksüzle konuşmasını şöyle anlattı: 
Görev esnasındayken bir başçavuş, bir hemşeriniz var, bak dedi. Ben de ortalık kalabalık, boş ver dedim. Kolumdan çekip ısrar edince gittim. Adil Öksüze nereli olduğunu sordum, rütbesini sordum. Subay mısın astsubay mısın? diye sordum. Sivil olduğunu bilsem onu sorar mıyım? Ondan sonra diğer bütün darbecilere uyguladığımız gibi Adil Öksüzü de mahkemeye sevk ettik. Adil Öksüzü kimin götürdüğünü bilmiyorum. Ortalık karışıktı, kimin götürdüğünü hatırlamıyorum   

SANIĞA ADİL ÖKSÜZÜN EŞYALARINI NEDEN TESLİM ETTİN? SORUSU 

Adil Öksüzün mahkemeden serbest bırakıldıktan sonra kim olduğunu öğrendiğini belirten sanık Çınkır, mahkeme başkanının, Kimseden emir almadan Öksüzün eşyalarının neden teslim ettin? sorusuna Kimsenin emir alacağı bir konum yoktu orada. 98 kişinin hepsine eşyalarını teslim ettik. Kimse bir şey söylemedi, ortam çok karışıktı diye yanıt verdi.  

Çınkırın bu sözleri üzerine mahkeme başkanı, El konulan eşyaların arasında telefonlar var, çantalar var. Çantalar doğru düzgün aranmamış. Bu eşyaların tek tek kontrol edilmesi lazım. Emir ve talimat almadan neden iade ettin? diye tekrar sordu. Çınkır ise Kimse kimseye bir şey sormuyordu, emir alacak veya verecek kimse yoktu. Şu ana göre bizi yargılarsanız hapı yuttuk. Lanet olsun bir belaya çattım. Ben bu şerefsiz örgütü hiçbir zaman tasvip etmedim, etmemde. 15 Temmuz öncesi Adil Öksüzü siz biliyor muydunuz? Ben kesinlikle bilmiyordum. Verdiğimiz malzemelerin suç unsuru taşıdığını bilmiyordum, bilsem vermezdim diyerek, kendini savundu.  

ADİL ÖKSÜZ BENİ ARADI 

Sanık Çınkıra 18 Temmuz günü Adil Öksüzle neden telefonda konuştuğu da soruldu. Çınkır, Öksüzün numarasını serbest bırakıldıktan sonra belki mahkemeden sorarlar diye aldım. 18 Temmuzda Adil Öksüz beni aradı, kemerimle saatim orada kaldı dedi. Ben de saf saf saatiyle kemerine baktım ve buldum. Bizzat kendin gelip alacaksın dedim. O da ben kendim gelemem deyince vekalet verebileceğini, birisinin gelip alacağını söyledim. Bana Ben Sakaryaya gidiyorum dedi diye konuştu.  

Sanık Çınkır, Neden 3 kez konuştunuz? sorusuna ise Sadece kemer ve saatiyle ilgili konuştuk diye yanıt verdi.  

Son güncelleme: 17:42 02.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı