• Turkhane Logo

ABD Adalet Bakanlığı: Flynn, Fethullah Gülen’e karşı komploya katıldı

ABD Adalet Bakanlığı, Michael Flynn’in Fethullah Gülen’e karşı Türk Hükümetiyle bir komplonun parçası olduğuna ilişkin mahkeme kayıtlarına geçecek belge gönderdi.

17:28 09 Haziran 2020 Salı
ABD Adalet Bakanlığı: Flynn, Fethullah Gülen’e karşı komploya katıldı
ABD Adalet Bakanlığı, Michael Flynn’in Fethullah Gülen’e karşı Türk Hükümetiyle bir komplonun parçası olduğuna ilişkin mahkeme kayıtlarına geçecek belge gönderdi.

ABD’de yayımlanan “The National Review” adlı haber sitesinde Tobias Hoonhout tarafından kaleme alınan bir yazıda ABD Adalet Bakanlığı’nın mahkeme kayıtlarına yansıyan bir belgesine yer verildi.

ABD Adalet Bakanlığı, Başkan Donald Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn’ın din adamı Fethullah Gülen’e karşı Türk hükümeti üyeleriyle “herhangi bir komplonun bir parçası olmadığını” öne sürmenin mümkün olmadığını belirtti.
Dosya, Flynn’ın eski iş ortağı Bijan Rafiekian hakkında açılan dava için hazırlandı ve Pazar günü mahkeme kayıtlarına girdi.Adalet Bakanlığı’nın bu yazısı, geçen ay Amerikan Adalet Bakanlığı’nın Flynn hakkındaki suç duyurusunu geri çekme kararıyla çelişiyor.Flynn’ın eski iş ortağı Bijan Rafiekian, Fethullah Gülen’e karşı bir komplonun parçası olmak ve Türkiye lehine kayıtsız olarak lobi faaliyeti yürütmek suçlamasıyla jüri tarafından suçlu bulunmuştu. Ancak mahkemenin hakimi jüri kararını geri çevirmişti. Dava ile ilgili son kararı 4. Bölge Temyiz Mahkemesi verecek.


ABD ADALET BAKANLIĞI, RAFIEKIAN DOSYASININ ARKASINDA

Rafiekian’ın savunması kısa süre önce savcı Jeff Jensen’e gönderildi. Savcı Jeff Jensen, Adalet Bakanı William Barr tarafından Flynn davasını incelemek üzere atanmıştı.
Rafiekian’ın avukatları, müvekkillerinin Flynn gibi dava sürecinde haksızlığa uğratıldığını iddia ediyor. Ancak Amerikan Adalet Bakanlığı Flynn hakkındaki davanın düşürülmesi için mahkemeye başvururken Rafiekian davasındaki suçlamaları geri çekmedi ve 4 Bölge Temyiz Mahkemesi’nde davanın ardında duruyor.



Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, bu görevde yalnızca 23 gün kalmıştı.

Flynn’in, Rusya’ya uygulanan yaptırımların kaldırılması için Rusya’nın Washington Büyükelçisi’yle görüştüğünün ortaya çıkması üzerine Trump görevine son vermişti.

Flynn’in ayrıca bu görüşmeyle ilgili Başkan Yardımcısı’na da yalan söylediği ortaya çıkmıştı.

Son güncelleme: 17:28 09.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı