• Turkhane Logo

8 aylık hamileyken eşi şehit düştü, kızını yalnız büyüttü, şimdi gözaltında

Şehit eşi Sezen Ataş’ın gözaltında tutulmasına tepkiler büyüyor. Eşi, Jandarma Üstteğmen Murat Ataş 2016’da Lice’de şehit düşmüştü.

10:44 25 Temmuz 2019 Perşembe
8 aylık hamileyken eşi şehit düştü, kızını yalnız büyüttü, şimdi gözaltında
Şehit eşi Sezen Ataş’ın gözaltında tutulmasına tepkiler büyüyor. Eşi, Jandarma Üstteğmen Murat Ataş 2016’da Lice’de şehit düşmüştü.





Cemaat soruşturmaları kapsamında dün sabah Bursa’da gözaltına alınan matematik öğretmeni Sezen Ataş (29), hala gözaltında tutuluyor.


Nevşehir’de verilen bir ifade adı geçtiği için bugün Nevşehir’e sevk edilmesi beklenen Ataş’ın eşi Murat Ataş 4 Ekim 2016’da Diyarbakır Lice askeri üs bölgesine gerçekleştirilen saldırıda şehit düşmüştü.
  04.10.2016 tarihinde Diyabakır Licede ŞEHİT düşen MURAT ATAŞın eşi
Sezen ATAŞ Serbeat Bırakılsın pic.twitter.com/XPdEsw2DAq — Sezen Ataşın Kardeşi (@Payzz_) July 24, 2019
Evliliğinden iki hafta sonra Lice’ye zorunlu göreve gönderilen Murat Ataş şehit olduğunda eşi 8 aylık hamileydi.

Biri 2016’da, diğeri 2017’de olmak üzere hakkında verilen iki ifade nedeniyle gözaltına alınan Sezen Ataş’ın durumuna tepkiler çığ gibi artıyor.

/

“ŞEHİDİMİZE VEFA GEREĞİ, DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM”

Ataş’ın kızkardeşi, 2016’dan beri ikinci kez gözaltına alınan, acı üstüne acı yaşayan ablasına yapılan bu zulme sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Birçok sosyal medya kullanıcısa da kendisine destek verdi.

“Ablamı serbest bırakın. Şehit Jandarma Üstteğmen Murat Ataş’ın eşi Sezen Ataş ikinci kez gözaltına alındı bu sabah itibariyle. Kendim için istemiyorum ama bizlerin güvenliği için canını ortaya koyan şehidimize vefa gereği desteklerinizi bekliyorum. Lütfen lütfen desteklerinizi esirgemeyin” diyen kızkardeş, “2,5 yaşında bir kız çocuğu var geride kalan. Eşini şehit verirken daha doğum bile yapmamıştı. Babasız büyüyen bir kız çoçuğu, yetmedi annesiz mi büyüsün. Bu nasıl bir vicdandır” ifadelerini kullandı.
  ŞEHİT J.ÜSTEĞİMEN MURAT ATAŞIN EŞİ, SEZEN ATAŞ İKİNCİ KEZ GÖZALTINA ALINDI BU SABAH İTİBARİYLE.

KENDİM İÇİN İSTEMİYORUM AMA BİZLERİN GÜVENLİĞİ İÇİN CANINI ORTAYA KOYAN ŞEHİDİMİZE VEFA GEREĞİ DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM. LÜTFEN LÜTFEN DESTEKLERİNİZİ ESİRGEMEYİN. — Sezen Ataşın Kardeşi (@Payzz_) July 24, 2019
İKİ HAFTALIK EVLİYKEN LİCE’YE GÖNDERİLDİ

Hadımköy Komando Jandarma Taburunda 2013’te göreve başlayan Murat Ataş, 2015’e kadar burada görev yaptı. 26 Temmuz 2015’te evlendikten iki hafta sonra Diyarbakır’a gönderildi. 3-4 ayda bir İstanbul’a gelen jandarma üstteğmen 14 ay sonra şehit oldu.

Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi Matematik öğretmenliği mezunu olan Sezen Ataş, eşinin cenazesine tekerlekli sandalye ile katılabilmişti.
 
/

/
 

BAŞAK ASLI BABASIZ BÜYÜDÜ, HAPİSTE BÜYÜMESİN

2,5 yaşındaki kızı Başak Aslı’yı yalnız başına büyüten anne Ataş tutuklanırsa bir çocuk daha cezaevine girmek zorunda kalacak.

Mayıs 2019’da açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye cezaevlerinde 0-6 yaş arası 864 bebek ve çocuk annesiyle birlikte hapiste büyüyor ve bu sayı her geçen gün artıyor.





Kaynak: BOLD

Son güncelleme: 10:44 25.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı