• Turkhane Logo

6 aylık hamile tutuklu Arzu Nur Özkan: Her gün acile gidiyorum, tansiyonum 20!

Kayseri Bünyan Cezaevinde 4 aydır tutuklu bulunan 6 aylık hamile Arzu Nur Özkan, bugün ailesiyle yaptığı telefon görüşünde her gün acile kaldırıldığını ve tansiyonunun 20’ye çıktığını söyledi.

23:13 19 Temmuz 2021 Pazartesi
6 aylık hamile tutuklu Arzu Nur Özkan: Her gün acile gidiyorum, tansiyonum 20!
Kayseri Bünyan Cezaevinde 4 aydır tutuklu bulunan 6 aylık hamile Arzu Nur Özkan, bugün ailesiyle yaptığı telefon görüşünde her gün acile kaldırıldığını ve tansiyonunun 20’ye çıktığını söyledi.


4 ay önce tutuklanan 6 aylık hamile Arzu Nur Özkan, haftalık telefon görüşmesinde cezaevinde yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı. Ablası Zübeyde Koçyiğit’e “Bana dua edin. İyi değilim. Beni her gün acile kaldırıyorlar. Tansiyonum 20’ye çıkıyor” diyen Özkan kötü durumda olduğunu söyledi.

Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre, 10 kişiyle birlikte karantina koğuşunda kalan Arzu Nur Özkan, geceleri nefes darlığı çektiğini, geceleri öksüre öksüre kendine gelmeye çalıştığını ve koluna ağrı girdiğini belirtti.


“KOĞUŞTAKİLER BAŞIMDA BEKLİYOR”

Arzu Nur Özkan, “Arada cami açın hava alalım diyoruz ama bazen ihmal ediyorlar. İçeri girdiğimden beri ayda iki defa oluyordu şimdi her gün oluyor. Bir şey olmasın diye arkadaşlarım başımda bekliyor.” diye konuştu.

Acile çıktığı için hücre gününün uzadığını vurgulayan Özkan şöyle devam etti: “Her seferinde acile çıkmak istemiyorum. Geçen damarımı patlattılar. Hastanede de aç aç beklettiler. Ellerim kelepçeli oraya buraya yürüttüler.”

KELEPÇELİ SEVK YAPILDI, YOLDA BAYILDI

Geçen yıl 25 Temmuz’da evlenen Arzu Nur Özkan ve eşi Cihan Özkan 9 Mart’ta Edirne’de gözaltına alındı. Bir gün sonra tutuklanıp Edirne Cezaevine konuldular. Arzu Nur Özkan 2 Nisan’da Kayseri Bünyan Cezaevine, eşi de mayıs ayında Çorum Sungurlu T Tipi Cezaevine sevk edildi. Kırıkkale’ye kadar kelepçeli yolculuk yapmak zorunda bırakılan Arzu Nur Özkan yolda bayılınca kelepçeleri çözüldü.

ANAOKULU ÖĞRETMENİ

Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında tutuklanan anaokulu öğretmeni Arzu Nur Özkan (33), KHK ile kapatılan Bursa Özel İlkbahar İlkokulu’nda çalıştığı için, Bank Asya hesabı ve bir tanığın beyanlarına dayanılarak 6 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi, polis ifadesini mahkemede düzelten, yanlış olduğunu belirten tanığın söylediklerini dikkate almadı. Tanığın ilk ifadesine göre cezayı veren mahkeme Yargıtay’ın emsal kararlarını da görmezden geldi. Özkan’ın dosyası şu anda İstinaf Mahkemesi aşamasında.

Adliye katip olarak çalışırken ihraç edilen eşi Cihan Özkan ise daha önce Bursa H Tipi Cezaevinde 18 ay kaldı. Örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Cihan Özkan’ın dosyası da Yargıtay’da bulunuyor.

Son güncelleme: 23:13 19.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı