• Turkhane Logo

15 ülkeye cemaati anlattı: ‘Hiç birisi ‘pişman olduk’ demiyor, direniyorlar’

İstanbul Emniyet Müdürü 15 ülkeden 24 polis temsilcisine 15 Temmuz'u ve Gülen cemaati 'tehdidini' anlattı: Hiç birisi mahkemelerde 'biz pişman olduk' demiyor, direniyorlar. Terör örgütü dememize rağmen, hala 100’e yakın ülkede okulları bulunuyor.”

20:14 20 Temmuz 2019 Cumartesi
15 ülkeye cemaati anlattı: ‘Hiç birisi ‘pişman olduk’ demiyor, direniyorlar’
İstanbul Emniyet Müdürü 15 ülkeden 24 polis temsilcisine 15 Temmuz'u ve Gülen cemaati 'tehdidini' anlattı: Hiç birisi mahkemelerde 'biz pişman olduk' demiyor, direniyorlar. Terör örgütü dememize rağmen, hala 100’e yakın ülkede okulları bulunuyor.”




İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 15 Temmuz gecesinin anlaşılması için program düzenledi. Baltalimanı Polisevi’nde düzenlenen programa, 15 ülkeden 24 polis temsilcisi katıldı.


Çalışkan programda darbe girişimi görüntüler izleterek, Gülen cemaatine  destek verdiğini iddia ettiği ülkelere tepki gösterdi.

Dünyada, 100’e yakın ülkenin Gülen cemaatine destek verdiğini dile getiren Mustafa Çalışkan, “Bu örgütün terör örgütü olduğunu kabul etmemize ve bu olayları yaptıklarını ispat etmemize rağmen, örgütün 100’e yakın ülkede hala okulları bulunuyor” diyerek tepki gösterdi.

Mustafa Çalışkan, Gülen cemaatinin dini bir yapı gibi görülmemesi gerektiğini ve amacına ulaşmak için her şeyi mübah saydığını öne sürerek ‘Demokratik ortamdan faydalanarak binlerce okul, yurt ve dershane açtı, yüzlerce binlerce şirket kurdular. Hükümetimizin, iktidarın dine karşı toleranslı davranmasını istismar ettiler bu ortamda, devletin bütün kurumlarına elemanlarını yerleştirdiler” ifadelerini kullandı.

BİR POLİS BİLE TESLİM OLMADI

Darbenin başlangıcında İstanbul’un neden tercih edildiğini de anlatan Çalışkan, “Darbenin başlangıcını İstanbul’da yaptılar. Anında tüm dünyaya mesaj verebildiler. Fakat bir şeyde yanıldılar. İstanbul polisinin refleksi beklemiyorlardı. Onlar geçmiş darbelerdeki örneklerden hareket ederek bir emirle bütün polis teşkilatının teslim olabileceğini düşünüyorlardı ama yanıldılar. Bir tane polis dahi teslim olmadı” şeklinde konuştu.

Gülen cemaati üyelerinin yaşananlara rağmen pişman olmadığına vurgu yapan Mustafa Çalışkan, “Hiç birisi mahkemelerde ‘biz pişman olduk’ demiyor. Bunu iki şekilde açıklayabiliriz, birincisi bu örgüt gerçekten çok kötü bir örgüt, çok sıkıntılı bir örgüt ve direniyorlar ama ikinci önemli kısım şu hala dış desteği fazlasıyla görüyorlar, bazı ülkeler bu insanlara böyle davranmaları ile ilgili destek veriyorlar” ifadelerini kaydetti.

Darbe gecesi, Büyükada’da bir hazırlık yapıldığını da iddia eden Mustafa Çalışkan, “Biz o gece Büyükada’da hazırlık yapıp canlı yayına bağlanmak için bekleyen başka ülke insanlarını biliyoruz” dedi.

Emniyet Müdürü Çalışkan, “Polis olarak, polis mantığıyla şunu sorabilirsiniz bu saldırılar olurken siz ne yaptınız İstanbul Emniyet Müdürü olarak ne gibi tedbirler aldığınız diye sorabilirsiniz. Öyle sistemler kurduk ki bir günde 150 bin insanın kontrolünü yapacak yılda 48 milyon insanın kontrolünü yapacak bir network oluşturduk. Ancak dış destekli terör örgütlerine karşı ne kadar tedbir alırsanız alın desteği olduğu sürece bir şekilde bir kaçak yakalayıp saldırabiliyorlar. Bu saldırıların tamamen amacı insanları darbeyi hazırlamaktı” diye konuştu.

Son güncelleme: 20:14 20.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı