• Turkhane Logo

15 Temmuz’u bildiği halde katliama izin verenlere kızıp itirafçı oldu

15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü’nde katledilen şehit Murat Tekin’in ablası Mehtap Tekin, bir itirafçının mahkemede anlattığı kan donduran olayları sosyal medyada paylaştı.

15:25 20 Temmuz 2019 Cumartesi
15 Temmuz’u bildiği halde katliama izin verenlere kızıp itirafçı oldu
15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü’nde katledilen şehit Murat Tekin’in ablası Mehtap Tekin, bir itirafçının mahkemede anlattığı kan donduran olayları sosyal medyada paylaştı.



15 Temmuz’un üzerinden 3 yıl geçti ancak hala karanlık noktalar aydınlatılamadı. AKP hükümeti ve devletin 15 Temmuz’u öncesinden bildiği ancak bilerek bir noktaya kadar engellemediği iddiasını güçlendiren ifşaatlar tazeliğini koruyor. Boğaziçi Köprüsü davasında verilen bir ifade, 15 Temmuz’un günler öncesinden bilindiği iddiasını tekrar gündeme getirdi.

/


YAZIKLAR OLSUN!

Boğaziçi Köprüsü’nde boğazı kesilerek öldürülen Hava Harp Okulu Öğrencisi Murat Tekin’in ablası Mehtap Tekin, Twitter hesabından 15 Temmuz’un önceden bilinmesine rağmen engellenmediğini anlatan Berat Kulunyarab’ın mahkemedeki ifadesini paylaştı. Tekin, “Darbeden önceden haberleri olup sivillerin silah kullandığını mahkemede itiraf eden vatandaş ve önceden haberi olup katliamı engellemeyenlere kızıp itirafçı olmuş. Yazıklar olsun önceden bilip onca insanı askerleri katledene buna izin verene…” ifadesini kullandı.

  Bir de kahraman gibi saldırıyorlar
Yazıklar olsun önceden bilip onca insanı ge askerleri katledene buna izin verene... pic.twitter.com/hXCsNioiP1 — Şehit Muratın Ablası ☪ (@MehtapTekin19) July 20, 2019

HERKES OYUNA GELDİ

Mehtap Tekin, Berat Kulunyarab’ın sosyal medya hesabından yazdığı bir mesajı da paylaştı. Kulunyarab paylaşımında, “Bizler asıl olan kişileriz. 15 Temmuz akşamı oyun içinde oyun oynandı. Herkes oyuna geldi. Darbe aylar öncesinden biliniyordu. Ben bizzat devletimize bilgi verdi. Şimdi ise oyun oynanıyor. Olan bu halka oluyor. Pisi pisine! Onca insan! İçim yanıyor. Pişkinlik tavan yapmış. Bir kısım sahte kahramanlar? Bir kısım sahte gaziler? Utanmazlık diz boyu” ifadelerini kullanıyor.

  Darbeden önceden haberleri olup sivillerin silah kullandığını mahkemede itiraf eden vatandaş ve önceden haberi olup katliamı engellemeyenlere kızıp itirafçı olmuş pic.twitter.com/k5BDGOdKHI —Şehit Muratın Ablası ☪ (@MehtapTekin19) July 20, 2019

DARBE İÇİN İSTANBUL’A GELDİM

34 kişinin hayatını kaybettiği köprü davasında müşteki olan Berat Kulunyarab ifadesinde, “İstihbaratçı tanıdığım olduğu için 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe kalkışmasınının olacağını biliyordum. Bu nedenle 14 Temmuz 2016 günü otobüsle İstanbul’a geldim. Ümraniye ilçesinde beklemeye başladım. Kalkışmanın başladığına ilişkin haberler gelince Boğaziçi Köprüsü’ne doğru harekete geçtim” diyor.

/

Kulunyarab’ın ifadesi, darbeden günler öncesinde haberinin olduğunu ortaya koyuyor. Ancak resmi devlet söylemi bunun tam tersi. Resmi söyleme göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbe girişimini 15 Temmuz günü eniştesinden öğrendi. Erdoğan daha sonraki açıklamalarında da darbe girişimini öğrenmesiyle ilgili 5 farklı saat verdi. Benzer şekilde darbeden MİT’in ve Genelkurmay’ın da 15 Temmuz günü MİT’e gelen ihbarla haberleri olduğu iddiası bulunuyor. Aradan geçen 3 yılda darbe girişiminin ne zaman öğrenildiği sorusu gizemini koruyor.

TAM 5 KEZ DEĞİŞİK SAATLER VERDİ

Darbe girişiminin ilk hedefi olduğu iddia edilen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalkışmayı ne zaman öğrendiğine dair farklı tarihlerde yaptığı açıklamalarda tam beş kez değişik saatler verdi. Erdoğan’ın her açıklaması şüpheleri daha da artırdı. Kalkışma sürerken Marmaris’ten geldiği Atatürk Havaalanı’nda 16 Temmuz 2016 saat 04.22’de yaptığı açıklamada Erdoğan, “Öğleden sonra bir hareketlilik ne yazık ki silahlı kuvvetlerimizin içinde mevcuttu” dedi.



İlk çelişkili saat ise 18 Temmuz 2016’da CNN International kanalında katıldığı televizyon yayınında ortaya çıktı. Erdoğan, “O gece saat 20.00 civarında bir haber aldım, bazı bölgelerde gelişmeler olduğunu öğrendim. Biz de harekete geçmeye karar verdik” dedi. 20 Temmuz 2016’da El Cezire televizyonunun yayınına katılan Erdoğan, bu kez de TSK içindeki hareketliliği “eniştesinden” öğrendiğini söyledi.

Son güncelleme: 15:25 20.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı