• Turkhane Logo

15 Temmuzda "Siyah Transporter"lar sahnedeymiş

11 kişiyi kaçıran "Siyah Transporter" 15 Temmuz günü halkı taramış. TSK envanterinde yok SADAT'ta var.

20:14 31 Mayıs 2017 Çarşamba
15 Temmuzda
11 kişiyi kaçıran "Siyah Transporter" 15 Temmuz günü halkı taramış. TSK envanterinde yok SADAT'ta var.

Ankara merkezli adam kaçırmalarda kullanılan Siyah Transportera ilişkin çok çarpıcı yeni bir bilgi ortaya çıktı. Siyah Transporterlar 15 Temmuzda halkın üzerine ateş açmak için kullanılmış. Sözkonusu araç Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yok. Benzer araçları SADAT kullanıyor. 
 

Bunu ilk defa duyuyorum, 15 Temmuzda siyah araçlardan ateş açılmış,Askerde bu araçlardan yok,bunlar Sadatta var
pic.twitter.com/ttPJwkXWnY
— Kaç Saat Oldu? (@kacsaatollducom) 31 Mayıs 2017

15 Temmuzda hayatını kaybeden Mahir Ayabakın annesi Muteber Ayabak, Ülke TVde katıldığı programda Pusuda yatıyorlarmış Siyah Transit, içinde keskin nişancılar varmış, ateş ediyorlar ve oğlum orda şahadet şerbetini içiyor dedi.
 
Benzer bir açıklama Ahsen TVnin 15 Temmuz sonrası canlı yayınında gerçekleşmişti. Köprü üzerine giderek köprüyü kapatan askerlere karşı direnen genç bir vatandaş, Köprüde askerlerin olduğu taraf değil de diğer tarafta polis insanların üzerine ateş açtı. Mini Couperlı iki tane şerefsiz takır takır halka ateş açtı dedi. 

Bu iki bilgiye benzer pekçok bilgi bizzat şahitleri tarafından dile getiriliyor. 15 Temmuzda AKPnin paramiliter gücü SADATın sahneye sürüldüğünü bizzat SADATın kendisi anlatmıştı. Farklı noktalarda halka ateş açan sivil araçlar, akla SADAT ve benzeri paramiliter güçleri akla getiriyor. Bunlardan biri de Halk Özel Harekat isimli grup. 
 

Sivillere ateş edenler kimlerdi? SADAT mı? Neden balistik inceleme yapılmadı? pic.twitter.com/SqYXRtEFfh
— Ihsan Yilmaz (@ihsanylmz) 31 Mayıs 2017

Son güncelleme: 20:14 31.05.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı