• Turkhane Logo

15 Temmuz yalanları tel tel dökülüyor!

Zekai Aksakallı tarafından Ankara'ya çağrılan Semih Terzi'nin ve onu öldüren Astsubay Ömer Halisdemir'in öldürülmesiyle ilgili ortaya çıkan Adli Tıp raporları basına yansıdığı gibi olmadığı belirtildi.

13:03 29 Haziran 2017 Perşembe
15 Temmuz yalanları tel tel dökülüyor!
Zekai Aksakallı tarafından Ankara'ya çağrılan Semih Terzi'nin ve onu öldüren Astsubay Ömer Halisdemir'in öldürülmesiyle ilgili ortaya çıkan Adli Tıp raporları basına yansıdığı gibi olmadığı belirtildi.

15 Temmuz gecesinin kritik süreçlerinde biri olan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda (ÖKK) yaşananlarla ilgili sır perdesi aralanıyor. O gece uçakla Ankara’ya ÖKK Komuta’nı Zekai Aksallı’nın emriyle geldiği belirtilen Tuğgeneral Semih Terzi’nin alnında vurulmadığı ortaya çıktı. Basında hep Ömer Halisdemir’in “Darbeci generali alnının ortasından vurduğu”, kendisinin de darbeciler tarafından 30 kurşunla şehit edildiği öne sürülmüştü.

Fakat Ankara Adli Tıp Morg İhtisas Dairesi’nin raporunda, Terzi ile ilgili, “Baş açıldı, saçlı deri kaldırıldı. Cilt altında kanama ve ekimoz saptanmadı. Adaleler ve kafa kubbe kemikleri sağlam bulundu. Beyin 1.397 gram tartıldı. Kafa kaide kemikleri sağlam bulundu.” ifadeleri yer aldı. Morg dairesinin diğer raporunda ise Halisdemir’in vücudunda 30 kurşun değil, 8 kurşun çıktığı belirtildi.

Semih Terzi’nin ölümüne neden olan durum ise raporda şöyle belirtildi: “1‐ Kişinin ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmalarına bağlı kemik kırıklarıyla iç organ harabiyetinden gelişen iç ve dış kanama sonucu meydana gelmiştir. 2‐ Kişinin göğsünde 2 adet ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası saptanmıştır.” denildi.

Sözcü Yazarı Saygı Öztürk, 15 Temmuz gecesi öldürülen Ömer Halisdemir ve Semih Terzi ile ilgili otopsi raporlarına açıkladı. Öztürk, Ömer Halisdemir’in vücudundan 30 değil, 8 kurşun çıktığını söyledi. Öztürk, söz konusu beyanını, Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan otopsilerin raporlarına dayandırdı.

Öztürk, “Ankara’da devam eden Özel Kuvvetler Davası’nın dosyasında Semih Terzi’nin nasıl öldürüldüğü, Halisdemir’in nasıl şehit edildiğine ilişkin ayrıntılar var. Ayrıca Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan otopsileri de mahkemedeki dosyalar arasında yer alıyor.” dedi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 2016/12 sayılı Özel Kuvvetler Davası kapsamında, mahkeme heyetinin olay yerinde keşif yaptığını söyleyen Öztürk. bilirkişinin yaptığı çalışmada şu ifadelerin yer aldığı aktardı:

“– Şehit Ömer Halisdemir’in vurulduktan sonra taşındığı noktanın, vurulduğu noktaya uzaklığı 13.30 metre, karargah binası ana giriş kapısına uzaklığı 12.50 metre…

– Şehit Ömer Halisdemir’in vurulduğu noktanın, vurulduktan sonra taşındığı noktaya uzaklığı 13.30 metre. Karargah binası ana giriş kapısına uzaklığı 18.90 metre.

– Semih Terzi’nin vurulduğu noktanın karargah binası ana giriş kapısına uzaklığı 19.50 metre.”

8 kurşunla şehit edildi

Öztürk şöyle devam ediyor: “1974 doğumlu, Niğde’nin Bor ilçesi nüfusuna kayıtlı Astsubay Ömer Halisdemir’in 30 kurşunla şehit edildiği söylense de, resmi belgeler kurşun sayısının 8 olduğunu ortaya koyuyor.

Raporun sonuç bölümünde şöyle deniliyor:

1‐ Kişinin ölümü ateşli silah yaralanmalarına bağlı iskelet sistemi kemik kırıklarıyla birlikte iç organ yaralanmalarından gelişen iç ve dış kanama sonucu meydana gelmiştir.
2‐ Kişinin vücudunda 8 adet ateşli silah giriş yarası ve 2 adet ateşli silahtan çıkan cismin geçişine ait yaralanma saptanmıştır.”

Terzi alnında vurulmamış 

“General Semih Terzi, Erzincan nüfusuna kayıtlı. 1967 doğumlu olan Terzi’nin, Halisdemir tarafından alnından vurulduğu ilk günden bu yana basında yer aldı. Adli Tıp Morg İhtisas Dairesi’nin raporunda ise Terzi’nin alnından vurulmadığı raporda da şöyle belirtiliyor:

“Baş açıldı, saçlı deri kaldırıldı. Cilt altında kanama ve ekimoz saptanmadı. Adaleler ve kafa kubbe kemikleri sağlam bulundu. Beyin 1.397 gram tartıldı. Kafa kaide kemikleri sağlam bulundu.”

Semih Terzi’nin ölümüne neden olan durum ise raporda şöyle belirtildi:

1‐ Kişinin ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmalarına bağlı kemik kırıklarıyla iç organ harabiyetinden gelişen iç ve dış kanama sonucu meydana gelmiştir.
2‐ Kişinin göğsünde 2 adet ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası saptanmıştır.”

Son güncelleme: 13:03 29.06.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı