• Turkhane Logo

15 Temmuz sanıklarını ve yakınlarını öldüreceklermiş

Muğla'daki duruşmaya saldırı için gelen 7 kişi yakalandı.

15:13 04 Ekim 2017 Çarşamba
15 Temmuz sanıklarını ve yakınlarını öldüreceklermiş
Muğla'daki duruşmaya saldırı için gelen 7 kişi yakalandı.

Muğlanın Seydikemer ilçesi Kumluova kavşağı bölgesinde kontrol noktasında durdurulan 2 araç içerisinde 4 PKK mensubu ile 3 destekçi eleman yakalandı.

DHAnın haberine göre; Muğlanın Seydikemer İlçesinde, jandarma ve polisin yol kontrolleri sırasında bölücü terör örgütü PKK üyesi oldukları değerlendirilip, gözaltına alınan 7 kişinin, saldırı hazırlığında olduğu belirlendi. 4ü Doğu ve Güneydoğu Anadoluda kanlı eylemlere karıştığı belirlenen şüphelilerin, ilk tespitlere göre; Recep Tayyip Erdoğanı 15 Temmuz gecesi gözaltına almak için gelen askerlerin yargılandığı, duruşma salonuna dönüştürülen Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonuna canlı bomba saldırısı düzenlemeyi planladıkları anlaşıldı.

Şüphelilerden 3ünün de ayrı kollara ayrılıp, polis merkezleri ve noktaları, askeri lojmanlar, ilçe emniyet müdürlükleri, adliye binası gibi çeşitli yerlere silahlı saldırı hazırlığı yaptıkları bilgisine ulaşıldı.

Şüphelilerin otomobilleri ile ifadelerinden yola çıkılarak, kırsal Kınık Mahallesindeki ormalık alanda yapılan aramada, toprağa gömdükleri canlı bomba düzeneği ile çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği de belirtildi. Şüphelilerden 3ünün ise terör örgütü PKK üyesi diğer 4 kişiye yardım ve yataklık yaptıkları anlaşıldı.

Polis ve jandarmanın, soruşturmayı genişleterek sürdürdükleri öğrenildi.

NEDEN?

PKKnın, 15 Temmuzun en kritik duruşmasının sanıkları ve yakınlarını neden öldürmek istediği sorusu henüz cevaplanmış değil. Sözkonusu davada yargılananların öldürülmesi gelecekte ortaya çıkabilecek adil bir yargılamada 15 Temmuz gerçeğinin aydınlanmasını imkansız hale getirecekti. Ancak bir yol kontrolü tüm planı değiştirdi. 

Son güncelleme: 15:13 04.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı