• Turkhane Logo

YHT seferleri perşembe günü başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İlk trenimizi perşembe sabahı saat 07.00'de Ankara'dan İstanbul'a uğurluyoruz. Seferleri sosyal mesafe kurallarına ve izolasyona dikkat ederek başlatıyoruz" dedi.

19:47 26 Mayıs 2020 Salı
YHT seferleri perşembe günü başlıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İlk trenimizi perşembe sabahı saat 07.00'de Ankara'dan İstanbul'a uğurluyoruz. Seferleri sosyal mesafe kurallarına ve izolasyona dikkat ederek başlatıyoruz" dedi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; corona virüsü tedbirleri nedeniyle ara verilen YHT seferleri, perşembe günü saat 07.00’de Ankara-İstanbul seferi ile başlatılacak. İlk tren Bakan Karaismailoğlu tarafından uğurlanacak.

“YARI KAPASİTE İLE ÇALIŞACAK”

Karaismailoğlu, “İlk trenimizi perşembe sabahı saat 07.00de Ankaradan İstanbula uğurluyoruz. Seferleri sosyal mesafe kurallarına ve izolasyona dikkat ederek başlatıyoruz. Perşembe günü itibariyle YHT hatlarında günde 16 sefer yapmaya başlıyoruz. Trenimiz yarı kapasite ile çalışacak. Sadece Sağlık Bakanlığı bilişim sistemleri veri tabanı üzerinden HES (Hayat Eve Sığar) kodu almış ve seyahat belgesi olan vatandaşlarımız bu seferde seyahat edebilecek” diye konuştu.


“SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYULACAK”

Karaismailoğlu, 28 Mart öncesinde yüksek hızlı trenlerde günde yaklaşık 25 bin yolcuya hizmet verildiğini, kış sezonunda talep değişimine bağlı olarak günlük 44, yaz sezonunda günlük 48 sefer yapıldığını açıkladı.

Bu seferlerin 16’sının Ankara-İstanbul, 20’sinin Ankara-Konya, 6’sının Ankara-Eskişehir ve 6’sının da Konya-İstanbul arasında yapıldığını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “Perşembe günü itibariyle ise Ankara-İstanbul, Ankara- Eskişehir, Ankara-Konya ve Konya-İstanbul hatlarında sabah ve akşam karşılıklı birer sefer olmak üzere toplam 16 sefer yapılacak” ifadesini kullandı.

“MASKE TAKILMASI ZORUNLU”

Güvenlik tedbirleri nedeniyle her yolcunun biletine ait koltukta oturmasının sağlanacağını ve yer değişimlerine izin verilmeyeceğini de anlatan Karaismailoğlu, istasyonlarda ve bilet kontrol noktalarında hastalık belirtisi gösteren yolcuların da kesinlikle trene alınmayacağını kaydetti.

Gar, istasyon ve trenlerde maske takılmasının zorunlu olacağını da belirten Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti;

*Yolculuğun her aşamasında sosyal mesafe kurallarına uyulması sağlanacak. Yüksek hızlı trenlerin her sefer öncesi ve sonrasında ayrıntılı temizliği ve dezenfekte işlemleri de yapılacak.

 

Son güncelleme: 19:47 26.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı