• Turkhane Logo

Trabzon sokaklarında yılan paniği

Trabzon sokaklarında fark edilen yaklaşık 2 metre uzunluğundaki yılan korku ve paniğe neden oldu.

12:10 05 Temmuz 2020 Pazar
Trabzon sokaklarında yılan paniği
Trabzon sokaklarında fark edilen yaklaşık 2 metre uzunluğundaki yılan korku ve paniğe neden oldu.

Karadeniz Bölgesindeki illerde, özellikle Trabzon’un farklı bölgelerinde sıkça görülmeye başlayan yılanlar korku ve paniğe neden oldu.



Ortahisar ilçesinde Mehmet Öztürk adlı esnaf karşılaştığı yaklaşık 2 metre uzunluğundaki yılanı süpürgeyle öldürdü. Öztürk, “Saldırgan hali vardı. Bir anda şok geçirdik. Bu tarafa gelenler geri döndüler. Görmeyenler son anda zıplayıp kaçtılar. Tedirgin olduk, burası bir anda ana baba günü oldu. Sahilde bunun gibisine rastlamadım ama bunun öldürülmüş halini gördüm. Ben aynı zamanda yaylacıyım. Bizim buradakiler siyahlı daha küçük. Bu nereden baksan açıldığı zaman hemen hemen 2 metre” dedi.



Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bilal Kutrup; Yılanlar besin arıyor. Sahilin kenarında, taşlıklar kayalıklar var. Onun altında da fare var. İnsanların orada attığı yemek artıkları var, oraya gelen fareler var. Bunlar da onun kokusunu alıyor, hissediyor ve peşine gidiyor. Tabi insanlar oraya daha önce gelmeyince tehdit olmayınca aramaya kalktılar. İnsanların sayısı orada artarsa daha gelmeyecekler. Zaten kafalarına başlarına vurmaya öldürmeye başladılar. Maalesef çok acı bir şey. Bırakalım bu hayvanları, öldürmeyelim. Yılanlar zarar verilmezse tehlike yaratmaz. Ortada 100 tane zehirli yılan olsa sizi ısırmaz. Eğer tehdit varsa sizi ısırır. Tek silahı ısırmak, elini kaldırıp ‘imdat’ deme şansı yok. Isırmak zorunda. Çünkü hayatta kalmak için tek gücü o. Yapmamız gereken üzerine basmayacağız, onu tehdit etmeyeceğiz, rahat bırakacağız” dedi.

Son güncelleme: 12:10 05.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı