• Turkhane Logo

İstanbul'da 'dikey bahçe' tartışması

İBB'nin ana yol üzerinde bulunan çim giydirilmiş betonları duvar sanatçılarının eserleriyle kaplama projesi tartışılmaya devam ediyor. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, "Beton duvara yapıştırılan bitkilere halkın milyarları gömülmüş" dedi.

17:11 11 Ekim 2020 Pazar
İstanbul'da 'dikey bahçe' tartışması
İBB'nin ana yol üzerinde bulunan çim giydirilmiş betonları duvar sanatçılarının eserleriyle kaplama projesi tartışılmaya devam ediyor. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, "Beton duvara yapıştırılan bitkilere halkın milyarları gömülmüş" dedi.


İstanbulda ana yollardaki beton üzerine yapılan peyzaj çalışmasının kaldırılması üzerine başlayan tartışmalara yanıt veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Çeyrek asırda betona gömülmüş bir İstanbul var. Bu beton gizlensin diye beton duvara bitki yapıştırılmış ve buna bu yoksul halkın milyarları gömülmüş dedi.

İBB, İstanbulun ana yollarındaki beton üzerindeki çimlerin kaldırılarak yerine duvar sanatçılarının çalışmalarının yer alacağı bir çalışma başlatmıştı.İBBnin çalışması AKPli Belediye Meclisi üyeleri tarafından eleştirilmiş konu sosyal medyaya da taşınmıştı.


Tartışmalara kişisel sosyal medya hesabından yanıt veren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Yalanlarda yaşamak ve yaşatmak isteyenlerin İstanbul sembolü bu rant betonları olabilir. Gerçek sorunları çözmek isteyenler için hakikatten başka rehber olamaz. İstanbullunun sokağa atılacak, ranta kurban edilecek parası yoktur dedi.

DİKEY BAHÇE YALANI HALKIN MİLYARLARINI ÇALMIŞTIR

Algı oluşturmak önce hakikate saldırmaktır. Devasa beton yüzeyler yaratıp sonra insanların gözlerini aldatmak için bu dik duvarlar üzerine suni teneffüsle yaşayacak saksılar dizdiğinizde burası bahçe olmuyor. “Dikey bahçe” yalanı halkın milyarlarını ve hakikati çalmıştır diye yazan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yalanlarda yaşamak ve yaşatmak isteyenlerin İstanbul sembolü bu rant betonları olabilir. Gerçek sorunları çözmek isteyenler için hakikatten başka rehber olamaz. İstanbullunun sokağa atılacak, ranta kurban edilecek parası yoktur. 

Gariban saksıda bitkiyi duvara yapıştırıp “sen bundan sonra dikey bahçesin” deyince bu beton duvar bahçe olmuyor. Betona doğal olarak tutunamayan kök salamayan saksılar ölüyor. Sürekli yeniden para ile alınıp bu yalanın sürdürülmesi gerekiyor.

Sizin gördüğünüz yeniden yeniden satın alınıp eskisinin yerine konan yeşil kaplamalar. Bir şey kaldırılmıyor, yalana dayalı rant devam etmiyor kısaca Bu sökülen bitkiler sadece doğa dostu bir peyzaj değildi. Trafik gürültüsü ve egzoz gazını emmesi için bilimsel bir yaklaşımla yapılmıştı.
  Çeyrek asırda betona gömülmüş bir İstanbul var. Bu beton gizlensin diye beton duvara bitki yapıştırılmış ve buna bu yoksul halkın milyarları gömülmüş.

Şimdi betonu bitki ile gizleme sahteciliği İstanbul’un sembolü mü oldu?

Mesela beton Fikirtepe gizlenebiliyor mu? pic.twitter.com/vxIRvLW3t8 — Mahir Polat (@mhrpolat) October 11, 2020  

Son güncelleme: 17:11 11.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı