• Turkhane Logo

Başkent Mobil uygulamasına ‘Mor Buton’ eklendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadına karşı şiddetin ve kadın cinayetlerinin önlenmesi için ‘Başkent Mobil’ uygulamasına ‘Mor Buton’ özelliği ekledi.

14:40 07 Haziran 2020 Pazar
Başkent Mobil uygulamasına ‘Mor Buton’ eklendi
Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadına karşı şiddetin ve kadın cinayetlerinin önlenmesi için ‘Başkent Mobil’ uygulamasına ‘Mor Buton’ özelliği ekledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı duyuruda aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının bildirilmesi amacıyla Başkent Mobil uygulamasına Mor Buton özelliğinin eklendiğini açıkladı.  

Kadın cinayetlerine sert sözlerle tepki gösteren Başkan Yavaş, “Kadın cinayetleri her geçen gün yüzümüzü daha fazla eğiyor. Kadına yönelik şiddet, şiddetin her biçimi insanlığın yüz karasıdır.” ifadesini kullandı.  

“Daima eşit yaşamın destekçisi olacağız.” diyen Yavaş, Türkiye’de son 10 yılda 2 bin 818 kadının cinayete kurban gittiğini belirtti. 


“UTANMAYA DEVAM EDİYORUZ” 

Yavaş, “Kadın cinayetleri yüreklerimizi yakmaya ve bizleri utandırmaya devam ediyor. Kadınların maruz kaldığı şiddete, tacize, zorbalığa karşı yanlarında olmak için Başkent Mobil uygulamamıza Mor Buton özelliği eklendi.” bilgisini verdi. 

“ALEYNA ÇAKIR’I KAYBETMEK İÇİMİZİ YAKTI” 

Genç yaşta öldürülen Aleyna Çakır’ı anımsatan Yavaş, “Aleyna Çakır’ı kaybetmek içimizi yaktı. Kadın cinayetleri her geçen gün yüzümüzü daha fazla eğiyor. Olayın bir an önce aydınlatılıp gerekli cezaların verilmesi elzemdir. Kadına yönelik şiddet, şiddetin her biçimi insanlığın yüz karasıdır” değerlendirmesinde bulundu. 

MOR BUTON’ NASIL KULLANILACAK? 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nca aktif hale getirilen Mor Buton’a, Başkent Mobil uygulamasını akıllı telefonları üzerinden indiren kadınlar kolayca ulaşabilecek. 

Mor Buton ile ihbarda bulunmak isteyen kadınlar kendilerine ulaşılmasını sağlamak için cep telefonlarının konum bilgisini de paylaşabilecek. 

Son güncelleme: 14:40 07.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı