• Turkhane Logo

Yasak, Korona bile hızını kesemedi!

Kısa video uygulaması TikTok'un sahibi olan Çinli teknoloji şirketi ByteDance, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yasağa rağmen 2020 yılında gelirini ikiye katladı.

14:02 27 Ocak 2021 Çarşamba
Yasak, Korona bile hızını kesemedi!
Kısa video uygulaması TikTok'un sahibi olan Çinli teknoloji şirketi ByteDance, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yasağa rağmen 2020 yılında gelirini ikiye katladı.

Eski ABD Başkanı Donald Trumpın TikToku yasaklama girişimine karşın ByteDance Ltd.nin geliri geçen yıl ikiye katlayarak 35 milyar dolara çıktı.

Çinli şirketin 2019da 4 milyar dolardan az olan faaliyet kârı, konu hakkında bilgi sahibi bir kaynağa göre 2020de 7 milyar dolar olarak gerçekleşti.
Trump, geçen yıl ByteDancein video uygulaması TikToku ABDde yasaklama girişiminde bulunmuş, Oracle Corp. öncülüğündeki ABDli yatırımcılara satılmasına zorlamıştı. Şimdiyse şirket, Biden yönetimi altında sosyal medya imparatorluğunun bir kısmını Borsaya açmaya biraz daha yaklaştı.
TİKTOKUN ÇİNLİ İKİZİ HALKA ARZ HAZIRLIĞINDA
Şirketin hızlı büyümesinin kaynağı uluslararası başarı yakalayan TikTok uygulaması ve TikTokun Çinli ikizi Douyin. Değeri en son 180 milyar dolar olan şirket faaliyetlerinin bir kısmının Hong Kongda ilk halka arzını yapmayı değerlendiriyor.
ByteDancein daha küçük rakibi Kuaishou Technologynin de 5,4 milyar dolarlık bekleyen halka arzının eli kulağında. 
Douyininden sonra Çinin en popüler video hizmet sağlayıcısı 5 Şubatta Uber Technologies Inc.in ardından dünyanın en büyük internet ilk halka arzına hazırlanıyor.
Bloomberg HTnin haberine göre ByteDance için büyük bir belirsizlik hâlâ devam ediyor: Biden yönetimi önceki yönetimin tavrını sürdürecek mi?
TRUMP GÜVENLİK TEHDİDİ GEREKÇESİ İLE YASAKLADI
Zhang Yiming tarafından 2012 yılında kurulan ByteDance, dünyanın en popüler uygulamaları arasına giren TikToku ortaya çıkardı. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği uygulamanın sadece ABDde 100 milyon kullanıcısı bulunuyor.
Ancak Trump yönetimi geçen yıl uygulamayı güvenlik tehdidi olarak etiketleyerek hizmetlerini yasakladı. Sonrasında ise Oracle ve Walmart Inc. TikTokun yüzde 20sini almak üzere anlaşmıştı.

Son güncelleme: 14:02 27.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı