• Turkhane Logo

"O zamana kadar" sözü ile neyi ima etti?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Twitter'a savaş açtı.

19:26 29 Mayıs 2020 Cuma
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Twitter'a savaş açtı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Twitterın bu sabah yaptığı bir paylaşımı şiddeti yücelttiği gerekçesiyle bayraklamasının ardından bir kez daha sosyal medya devini hedef alan bir açıklamada bulundu.

Twitter üzerinden yayımladığı mesajla Twitterı eleştiren Trump, Kongreye bir kez daha 1996 İletişim Kuralı Kanununun 230uncu bölümünü yürürlükten çıkarması için çağrıda bulundu. 
O MADDE YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILACAK MI?
Bahsi geçen bölüm, sosyal medya ve internet şirketlerine kullanıcılarının paylaşımları sebebiyle dava açılmasını önlüyor.
Trump, Twitter, Çin ve radikal solcu Demokrat Partinin yalanları ve propagandası hakkında hiçbir şey yapmıyor. Cumhuriyetçileri, Muhafazakârları ve ABD Başkanını hedef aldılar. Kongre, 230uncu bölümü feshetmeli. O zamana kadar denetlenecekler! ifadelerini kullandı.
Trump dün sosyal medya şirketlerinin daha sıkı bir şekilde denetlenmesinin önünü açan bir kararnameye imza atmıştı.
TRUMP: KURŞUNLAR UÇMAYA BAŞLAR
Trump bu sabah şahsi Twitter hesabında şunları dile getirmişti. Bazı serseriler George Floydun anısına saygısızlık ediyor. Şimdi Vali Tim Walz ile konuştum ve ordunun onun yanında olduğunu söyledim. Zorluk çekerlerse durumu kontrol altına alacağız. Ancak yağma başladığında kurşunlar uçmaya başlar. 
Söz konusu mesaj şiddeti yücelttiği gerekçesiyle Twitter tarafından bayraklandı.

Son güncelleme: 19:26 29.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı