• Turkhane Logo

UEFA Avrupa Ligi gecesinde sonuçlar belli oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst tura çıkmak için sahaya çıkan Türk ekiplerinden Galatasaray yoluna devam ederken, Beşiktaş ve Aytemiz Alanyaspor ise sahadan mağlup ayrılarak Avrupa yolculuğuna veda etti.

00:19 25 Eylül 2020 Cuma
UEFA Avrupa Ligi gecesinde sonuçlar belli oldu
UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst tura çıkmak için sahaya çıkan Türk ekiplerinden Galatasaray yoluna devam ederken, Beşiktaş ve Aytemiz Alanyaspor ise sahadan mağlup ayrılarak Avrupa yolculuğuna veda etti.

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Hırvatistanın Hajduk Split ekibini konuk eden Galatasaray, karşılaşmayı 2-0 kazandı. Sarı-kırmızılılar play-off turunda Williem II-Rangers maçının galibiyle oynayacak.
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turunda Türk Telekom Stadında Hırvatistan temsilcisi Hajduk Splitle karşılaştı.
Sarı-kırmızılılar, karşılaşmayı 77. dakikada Belhanda ve 86. dakikada Babelin attığı gollerle 2-0 kazanıp tur atlayan taraf oldu.
Cimbom, Williem II-Rangers eşleşmesini geçen tarafla tek maç usulüne göre 1 Ekimde deplasmanda karşılaşacak.
Fatih Terim rotasyona gitti
UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Hırvatistanın Hajduk Split ekibini konuk eden Galatasarayda teknik direktör Fatih Terim, kadroda rotasyona gitti.
Tecrübeli teknik adam, Süper Ligin 3. haftasında 27 Eylül Pazar günü Fenerbahçe ile yapacakları derbi öncesinde çok sayıda as oyuncusunu dinlendirmeyi tercih etti.
Fatih Terim, Süper Ligde hafta sonunda Medipol Başakşehir ile oynadıkları maçın ilk 11inde 7 değişiklik yaparak, takımını Hajduk Split karşısında sahaya sürdü.
Galatasaray maça Fatih Öztürk, Linnes, Donk, Marcao, Emre Taşdemir, Taylan Antalyalı, Sofiane Feghouli, Etebo, Ömer Bayram, Babel ve Diagne ile başladı.
Etebo ilk kez 11de
Galatasarayın yeni transferi Oghenekaro Etebo, sarı-kırmızılı takımda ilk kez ilk 11de sahaya çıktı.
İngiliz ekibi Stoke Cityden kiralanan Nijeryalı futbolcu, Süper Ligde Medipol Başakşehir ile oynanan müsabakada sonradan oyuna dahil olmuştu.
Öte yandan isimleri UEFA listesinde yer alan oyunculardan Şener Özbayraklı, Jimmy Durmaz, Yunus Akgün, Jesse Sekidika ve Ali Yavuz Kol maçın kadrosunda yer almadı.
BEŞİKTAŞ PENALTILARDA VEDA ETTİ
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turunda konuk  ettiği Portekiz ekibi Rio Ave’yle 1-1 berabere kaldı ve karşılaşma uzatmalara gitti. Uzatmalarda da iki ekip gol fırsatı bulamazken, Portekiz temsilcisi, penaltılar sonucunda üst tura yükselmeyi başardı.
15. dakikada Güven Yalçının golüyle 1-0 öne geçen Beşiktaş, 85. dakikada Moreiranın golüne engel olamadı ve 90 dakika 1-1 sona erdi.
Karşılaşmanın uzatma dakikalarında da iki takım gol atamazken, sonucu belirleyen penaltı atışlarında Rio Ave, Beşiktaşı 2-1 mağlup ederek, üst tura yükselen takım oldu.
Beşiktaşın maç içinde iki kez şutu direkten dönerken, önemli birçok pozisyondan da faydalanamadı.
Rio Avenin, üst turdaki rakibi AC Milan-Bodo Glimt karşılaşmasının galibi olacak. 
AYTEMİZ ALANYASPOR 10 KİŞİLİK RAKİBİNİ GEÇEMEDİ
UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu maçında Rosenborg ile karşı karşıya gelen Alanyaspor, müsabakadan 1-0 mağlup ayrılarak Avrupaya veda etti.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. Rosenborg, 59. dakikada Konradsenin golüyle 1-0 öne geçti.
Golün sahibi Konradsen, 66. dakikada Efecana yaptığı hareketin ardından ikinci sarı kartını gördü ve oyundan atıldı.
Baskıyı artırdı, golü bulamadıRakibinin 10 kişi kalmasının ardından oyundaki baskısını artıran Alanyaspor, kalan dakikalarda aradığı golü bulamayınca ilk kez boy gösterdiği Avrupa arenasına veda etmek zorunda kaldı.
Alanyasporda Babacar, uzatma anlarında rakibine yaptığı hareketin ardından üst üste iki sarı kart görüp oyundan atılan diğer isim oldu.

Son güncelleme: 00:19 25.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı