• Turkhane Logo

Türkiye ve İspanya’da sorun ekonomik, bilim kurulları futbola onay verecek!

Türkiye gibi İspanya’da 12 Haziran’da ligleri başlatmak istiyor. La Liga başkanı ekonomik nedenleri öne çıkartıyor. Türkiye için de aynı durum geçerli. Sağlık otoriteleri onay verecek.

18:04 11 Mayıs 2020 Pazartesi
Türkiye ve İspanya’da sorun ekonomik, bilim kurulları futbola onay verecek!
Türkiye gibi İspanya’da 12 Haziran’da ligleri başlatmak istiyor. La Liga başkanı ekonomik nedenleri öne çıkartıyor. Türkiye için de aynı durum geçerli. Sağlık otoriteleri onay verecek.

Süper Lig’de 12 Haziran’da liglerin başlaması planlanırken Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir “Önceliğin insan sağlığı değil, para olduğu yorumları hepimizi incitmiştir. TFF’nin öncelikli ve tek amacı, liglerin, tek bir futbol ailesi ferdinin sağlık sorunu yaşamadan sahada yarışarak bitmesidir.” ifadelerini kullandı.

Maçların başlaması ile ilgili benzer durum İspanya’da da var. La Liga Başkanı Javier Tebas, futbolculara 12 Haziran’da hazır olmaları konusunda çağrıda bulundu. Tarihin henüz kesin olmadığını söyleyen Tebas, ekonomik nedenler nedeniyle maçları kesin olarak oynamak zorunda olduklarını söyledi.

SAĞLIK OTORİTELERİ ONAYLAMAK ZORUNDA KALACAK


Aslında İki ülkede UEFA’nın verdiği takvimi uygulamaya çalışıyor. La Liga Başkanı Tebas direk olarak işin ekonomik olduğunu açıklarken TFF başkanı Nihat Özdemir baskılar nedeniyle ekonomik meseleyi direk ifade edemiyor. İspanyol yönetici Tebas, “Sağlık otoriteleri futbolun geri dönüşünü onaylamak zorunda kalacak, gördüğümüz zararın ardından ekonomik faaliyetlere dönme yükümlülüğümüz var.” diyerek maçları oynamak zorunda olduklarını belirtiyor.

Türkiye baktığımızda ise süper lig ve 1. lig takımları oynamak istiyor. 2. ve 3. ligler ise yüzde 70’den fazlası sahaya çıkmayı kabul etmiyor. Sağlık bakanı sorumluluk almasa da Bilim Kurulu çekincelerini dile getirse de Türkiye’de İspanya gibi ekonomik nedenlerden dolayı ligleri bir şekilde oynatmak zorunda kalacak ve bunun şartlarını elinden geldiğince zorluyor.

İSPANYA POZİTİF TESTLERE RAĞMEN BAŞLATACAK

Ekonomik koşullar nedeniyle ligleri yeniden başlatmanın yollarını arayan İspanyollar, son birkaç günde futbolculara yapılan testlerde 5 pozitif sonuç çıkmasına rağmen ligin başlangıcı için planlar yapmaya devam ediyor. Ülke basınına konuşan La Liga Başkanı Javier Tebas, “En düşük risk oyunlarda olacak, mümkün olduğunca en az hasarla başlayıp sağlık kontrollerinin sürekli yapılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı. Oyuncuların evde de dikkatli olması gerektiğini söyleyen Tebas, “Davranışımız topluma örnek olmalı. Oyuncular üzerinde çok büyük bir sorumluluk var” dedi.  Türkiye’de de Beşiktaş, Fenerbahçe, Ankaragücü gibi takımlarda koronavirüs vakaları yaşandı. Kulüplerde tedirginlik var. TFF ise futbola dönüş raporunun tamamını yayınlayarak futbolcuda virüs çıkarsa nasıl hareket edileceğinin yöntemini açıkladı.

İSPANYA MAÇLARIN TV’DEN RAHATÇA İZLENMESİNİ İSTİYOR, YA TÜRKİYE..

İspanya’da liglerin başlaması ilgili konuşan Tebas, “Kimse kesin tarihi bilmiyor. Olası salgınlara bağlı olacak ve kurallara uyulması gerekiyor. Olabilecek en iyi tarih 12 Haziran” şeklinde konuştu. Öte yandan statlarda taraftarların olmayacağını söyleyen Tebas, “Ancak taraftarların evde maçları rahatça izleyebilmesi için yeni durumlar planlıyoruz” dedi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir de ‘Şimdilik’ açıklaması ile Tebas’tan farklı davranmıyor. 12 Haziran’da liglerin başlamasının önü açık. Ancak Türkiye’de taraftarların evde maçları rahatça izleyebilmesi için bir çalışma yok. Yayıncı kuruluşun maçları şifresiz yayınlaması gibi bir durum ufukta gözükmüyor. Bunun için de Türkiye’de son kararı hükümet verecek gibi görünüyor.

Son güncelleme: 18:04 11.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı