• Turkhane Logo

Türkiye Kupası’nda Trabzonspor, Fenerbahçe’nin bir adım önüne geçti

Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Trabzonspor evinde Fenerbahçe’yi 2-1 yenerek avantaj elde etti. Fenerbahçe, 82. dakikada bulduğu golle final umutlarını taze tuttu. Rövanş 21 Nisan Salı günü oynanacak.

00:14 04 Mart 2020 Çarşamba
Türkiye Kupası’nda Trabzonspor, Fenerbahçe’nin bir adım önüne geçti
Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Trabzonspor evinde Fenerbahçe’yi 2-1 yenerek avantaj elde etti. Fenerbahçe, 82. dakikada bulduğu golle final umutlarını taze tuttu. Rövanş 21 Nisan Salı günü oynanacak.





Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Medical Park Stadyumu Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde oynanan maçta kazanan 2-1’lık skorla ev sahibi Trabzonspor oldu. Trabzonspor’a galibiyeti getiren golleri 46. dakikada Alexander Sörloth ve 66. dakikada Filip Novak kaydetti. Fenerbahçe’nin tek golü 82. dakikada Vedat Muriqi’den geldi. Fenerbahçe’de teknik direktör Ersun Yanal, sarı-lacivertli takımdaki son maçından mağlubiyetle ayrıldı. Bu galibiyetin ardından Trabzonspor, 21 Nisan Salı günü saat 20:30’da Kadıköy’de oynanacak rövanş öncesinde büyük bir avantaj yakaladı.


ERSUN YANAL SON MAÇINA ÇIKTI

Fenerbahçe’de 2-2’lik Antalyaspor beraberliğinin ardından yolların ayrıldığı teknik direktör Ersun Yanal, sarı-lacivertli takımın başında son maçına çıktı. Daha önce Trabzonspor’da da görev yapan Yanal, sarı-lacivertli takıma Trabzonspor maçıyla veda etti. Tecrübeli teknik adam, Muruqu’nin skoru 2-1’e getiren golü sonrası büyük sevinç yaşadı. Bu gol Fenerbahçe’ye 1-0’la turu getirebilecek.

SIMON FALETTE SAKATLANDI

İlk yarının hemen başında Fenerbahçe’de Simon Falette sakatlandı. Simon Falette, karşılaşmanın 8. dakikasında Trabzonsporlu Jose Sosa ile çarpışmasının ardından sakatlandı ve sedye ile kenara geldi. Oyundan çıkmak zorunda kalan Simon Falette, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Falette’nin çıkmasının ardından Luiz Gustavo stopere geçti. Oyuna ise Tolgay Arslan girdi. Tolgay Arslan da Gustavo’nun yerine orta sahada görev yaptı.

BADOU NDIAYE DEVAM EDEMEDİ

Karşılaşmanın ilk yarısının sonuna yaklaşılırken, Trabzonspor’da Badou Ndiaye sakatlandı. Trabzonspor orta sahasının önemli isimlerinden Badou Ndiaye, karşılaşmanın 39. dakikasında sakatlandığı için oyundan çıkmak zorunda kaldı. Bordo-mavili takımda kenara gelen Ndiaye’nin yerine Guilherme oyuna dahil oldu.

SORLOTH HAFATYI AFFETMEDİ

Maçın ikinci yarısına Trabzonspor gole başladı. 46. dakikada Luiz Gustavo ve Jailson’un anlaşmazlığını iyi değerlendirerek araya giren Alexander Sörloth, kaleci Altay Bayındır ile karşı karşıya kaldı. Kaleci Altay açıyı daraltmasına rağmen golcü oyuncu sol ayağı ile plase bir vuruş yaparak skoru 1-0’a getirdi. Golden sonra durağan oyun yerini daha hareketliliğe bıraktı. Trabzonspor tempoyu arttırmanın karşılığını aldı.

NOVAK YİNE FENERBAHÇE’YE ATTI

Trabzonspor maçın ikinci yarısında Fenerbahçe’ye karşı oyunda büyük üstünlük kurdu. İkinci yarının büyük bölümünü Fenerbahçe yarı sahasında oynayan Trabzonspor, arka arkaya geliştirdiği ataklarla Fenerbahçe kalesinde ikinci golü aradı. Fenerbahçe özellikle savunmada kötü bir görüntü sergilerken, 66. dakikada, Trabzonspor’un ikinci golüne engel olamadı. Sağ kanattan son çizgiye inen Ekuban’ın pasına ceza sahasında çok düzgün bir vuruş yapan Novak, yine bir Fenerbahçe maçında ağları havalandırdı. Trabzonspor’un sol beki Filip Novak, Fenerbahçe’ye karşı sahaya çıktığı 5. maçında 3. golünü attı.

VEDAT MURIQI SKORU BELİRLEDİ

Tolga Ciğerci ve Max Kruse’yi kenara alan Ersun Yanal, Miha Zajc ve Ferdi Kadıoğlu’nu sahaya sürdü. Fenerbahçe, Trabzonspor kalesine daha fazla gitmeye başladı. Bordo-Mavililer, Fenerbahçe ataklarına karşısında kalesini savunurken, sarı-lacivertliler, önemli pozisyonlar üretti. Maçta dakikalar 82’yi gösterdiğinde, sarı-lacivertliler golü buldu. Mehmet Ekici’nin sağ kanattan yaptığı ortaya uzak direkte Campi’nin üzerinden iyi yükselen Muriqi kafayı vurdu ve topu ağlarla buluşturdu. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Trabzonspor, Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etti. Bu gol maçında skorunu belirledi.

Son güncelleme: 00:14 04.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı