• Turkhane Logo

Trabzonspor 90+6’da beraberliği kurtardı; Başakşehir yıkıldı

Süper Lig’in 9. haftasının kapanış maçında Başakşehir ile Trabzonspor 2-2 berabere kaldı.

22:27 28 Ekim 2019 Pazartesi
Trabzonspor 90+6’da beraberliği kurtardı; Başakşehir yıkıldı
Süper Lig’in 9. haftasının kapanış maçında Başakşehir ile Trabzonspor 2-2 berabere kaldı.



 İki takımda üst üste üç maçı da kazanarak bu maça geldiler. 90 dakika bitiminde birer puanla yetinmek zorunda kaldılar. Trabzonspor Sturridge’in penaltısıyla öne geçti. Başakşehir Visca’nın penaltısıyla cevap verdi.

Skrtel durumu 2-1’e getirdi. Bordo-Mavili takım maçı bırakmayarak 90+6’da Sörloth ile skoru 2-2 yaptı. Bordo-Mavili takım puanını 16’ya çıkartırken Başakşehir’de 15 puana yükseldi.


BAŞAKŞEHİR OYUNU İLERİDE TUTTU

Sezona istediği gibi giriş yapamayan Medipol Başakşehir, ilerleyen haftalarda toparlanarak üst sıralara tırmanmaya başladı. Zirve mücadelesi veren Trabzonspor’da dalgalı bir grafik çizse de son üç haftada 9 puan toplaması dikkate değerdi. İki takımın mücadelesinde Başakşehir ilk dakikalar itibariyle hücum eden, Karadeniz ekibi ise kendi yarı alanını kapatıp bekleyen taraftı. İlk yarım saatlik bölüm bu şekilde geçildi.

KARADENİZ EKİBİ POZİSYON ÜRETMEKTE ZORLANDI

Trabzonspor’un üretmekte zorluk çekti. İleri üçlüde yer alan Sörloth, Nwakaeme ve Sturridge yeterli derecede topla buluşamadı. Ev sahibi Turuncu-Lacivertli takım ise daha çok Visca’nın olduğu kanattan hücum etti. Çizgiye indiklerinde etkili oldular. Kaleci Uğurcan Çakır’ın doğru yer tutuşu skorun bozulmasını engelledi.20. dakikada İrfan Can’ın şutunu çıkaran Uğurcan’ın ardından Crivelli’nin kafa vuruşunu da savunma çıkardı. 27’de İrfan Can ile gelişen atakta Crivelli’nin şutu direkten döndü. Ancak hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

TRABZON KARAMBOL’DEN YARARLANAMADI

Başakşehir’in üst üste kaçan golleri sonrası Trabzonspor topa daha çok hakim olmaya başladı. Sosa geriden gelip top alırken orta sahada yapılan baskıda Turuncu-Lacivertli takımın çıkmasına izin vermedi. Sörloth, Nwakaeme ile Bordo-Mavili takım gole çok yaklaştı.

37’de yaşanan karambol nefesleri kesti. Sörloth’un sağ kanattan rakibini geçerek savunmanın dengesini bozdu. Nwakaeme önüne açılan topu kaleye gönderdi. Kaleci Mert topu çelmeyi başardı. Sonrasında Sörloth’un vuruşunu yine kaleci kurtardı. Yaşanan karambolde pozisyon devam etti. Başakşehir topu kornere göndererek rahat bir nefes aldı. Geriye kalan dakikalarda Borod-Mavili takım topa sahip olsa de üretkenlik yoktu. İlk yarı 0-0 tamamlandı.

PENALTILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Maçın ikinci yarısına iki takımda dengeli başladı. Karşılıklı ataklar cılız kaldı. Maçın 59. dakikasında Trabzonspor penaltı kazandı. Sosa’nın kullandığı köşe vuruşunda Sörloth kafayla topu kaleye gönderdi. Skrtel’in eline çarpınca hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi. 61’de atışı kullanan Sturridge skoru 1-0’a getirdi. Gol sonrası tribünlerde de 61 kutlaması yapıldı.

BAŞAKŞEHİR DE PENALTI KAZANDI

Başakşehir beraberlik için risk almaya başladı. 65’te savunmanın arkasına gönderilen topta Crivelli kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıla kaldı. Ceza sahası içinde Crivelli yerde kalınca Ali Palabıyık bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Edin Visca 67’de skoru 1-0 yaptı. Maça yeniden denge geldi. Beraberlik golü sonrası Turuncu-Lacivertli takım baskısını arttırdı. 71’de evsahibi ekip yine gole çok yaklaştı. 71’de Clichy’nin kaleye yakın mesafeden kaleye gönderdiği şut üst direkten auta çıktı.

PENALTI YAPTIRAN SKRTEL GOLÜ ATTI

Başakşehir karşılaşmanın 78. dakikasında durumu 2-1 yaptı. Visca’nın köşe vuruşunda Robinho ceza sahası dışından gönderdiği şut kaleci Uğurcan Çakır’dan döndü. Dönen top ceza sahası içinde bulunan Skrtel’in önünde kaldı. Topu durdurmadan direk kaleye gönderen Skrtel skoru 2-1’e getirdi. Penaltıyı yaptıran tecrübeli savunmacı attığı golle de takımını öne geçirdi.

TRABZONSPOR 90+6’DA MAÇA DENGEYİ GETİRDİ

Karşılaşmanın 2-1 biteceğinin düşünüldüğü uzatma bölümünde Trabzonspor beraberliği yakaladı. 90+6’da kazanılan korner atışının başına Sosa gitti. Kale sahasına gönderilen topa savunmanın arasından yükselen Sörloth maça imzasını attı. Yaptığı kafa vuruşuyla skor 2-2’ye geldi. Uzatma bölümünde yükselen tempo Sörloth’un golüyle sonuçlandı. takımlar bir puana razı oldu.

Son güncelleme: 22:27 28.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı