• Turkhane Logo

TFF Başkanı Nihat Özdemir: Kuzu kuzu gelip oynayacaklar

TFF Başkanı Nihat Özdemir, 29 Mayıs'taki Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan alınacağına dair İngiliz basınında çıkan iddiaları yalanladı.

18:07 07 Mayıs 2021 Cuma
TFF Başkanı Nihat Özdemir: Kuzu kuzu gelip oynayacaklar
TFF Başkanı Nihat Özdemir, 29 Mayıs'taki Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan alınacağına dair İngiliz basınında çıkan iddiaları yalanladı.


Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, 29 Mayısta Atatürk Olimpiyat Stadyumunda iki İngiliz ekibi Manchester City ve Chelsea arasında oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbuldan alınacağı yönünde çıkan iddialara yanıt verdi. Akşam Spora konuşan Özdemir, finalin başka bir yere alınmasının söz konusu olmadığını belirtti:

Kuzu kuzu gelip oynayacaklar. Her şeyimizle finale hazırız. Bütün tedbirler alınmış. UEFA ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hiçbir şekilde başka yere alınması söz konusu olamaz. Bu maç inşallah 29 Mayısta, İstanbulda oynanacak. Sağlık, güvenlik, ulaşım; her türlü tedbirler alınmış, planlanmış durumda. İki tane İngiliz takımının tarihi bir finali olacak.


DÜNYA BU TABLOYU ÖZLEMİŞTİ

Özdemir, tüm şartların sağlık kurallarına uygun şekilde planlandığını ifade etti:

Manchester City aynı zamanda İngilterenin şampiyonu, Chelsea de önemli bir takım. Real Madrid gibi bir dünya devini yenerek finale kaldılar. Sportif anlamda çok güzel bir maç izlettirecekler. Seyircili maç olacağı için. Dünya uzun süredir böyle bir tabloyu özlemişti. Stadımız çok güzel. Zemini olsun, giriş çıkış, bütün şartlar tamamen sağlık kurallarına uygun şekilde planlanmış durumda. Her türlü tedbiri aldık.

İngiliz basınından Sky Sportsun haberine göre Premier Lig ekibi Aston Villa, Covid-19 vakalarını göstermiş ve UEFA ile İngiltere Futbol Federasyonuna başvurarak finalin İstanbuldan alınmasını istemişti. 

UEFAnın eski medya sorumlusu Pedro Pinto ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Şampiyonlar Ligi finalinin Birleşik Krallıkta olma ihtimaline dair İngiliz basınında spekülasyonlar görüyorum. UEFAnın finali İstanbuldan alma planı olmadığını söyleyebilirim. ifadelerini kullanarak iddiaların gerçek olmadığını vurgulamıştı.

Son güncelleme: 18:07 07.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı