• Turkhane Logo

Seyircisiz derbi, sesiz sedasız bitti

Zirveyi yakından ilgilendiren derbide ne Galatasaray ne de Beşiktaş sessizliği bozabildi. Seyircisiz oynan maçta iki takımın da gol arayışları sonuç vermedi. 0-0 biten maç sonrasında Galatasaray 50, Beşiktaş 44 puana yükseldi.

21:58 15 Mart 2020 Pazar
Seyircisiz derbi, sesiz sedasız bitti
Zirveyi yakından ilgilendiren derbide ne Galatasaray ne de Beşiktaş sessizliği bozabildi. Seyircisiz oynan maçta iki takımın da gol arayışları sonuç vermedi. 0-0 biten maç sonrasında Galatasaray 50, Beşiktaş 44 puana yükseldi.





Süper Lig’de 26. hafta maçında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında Türk Telekom Stadı’nda seyircisiz oynanan derbi başladığı gibi sessiz, sedasız 0-0 bitti. Trabzonspor ile Başakşehir’in berabere kalmasının ardından Galatasaray kazanarak arayı kapatmak, Beşiktaş da 3 puana ulaşarak üst sıralara yaklaşmak için için sahaya çıktı. Temposuz geçen derbide iki takım da gol bulamadı ve puanlar paylaşıldı.

Bu beraberliğin ardından Galatasaray 50, Beşiktaş ise 44 puana ulaştı. Süper Lig’de gelecek hafta Galatasaray, Çaykur Rizespor’a konuk olacak. Beşiktaş, Antalyaspor’u ağırlayacak. Beşiktaş’ta sarı kart gören ve cezalı duruma düşen Burak Yılmaz, Antalyaspor maçında forma giyemeyecek.

PUAN KAYIPLARI İKİ TAKIMI DA ATEŞLEDİ

Zirveyi etkileyecek maçta Galatasaray, Beşiktaş’ı konuk etti. Trabzonspor ile Başakşehir’in berabere kalması ile puan farkını indirme fırsatı yakalayan Sarı-Kırmızılı takım mutlak üç puan için sahaya çıktı. Siyah-Beyazlı takım ise alacağı bir galibiyetle rakibi ile arasındaki puan farkını en azından 3’e indirerek Şampiyonlar Ligi hedefini canlı tutmak istiyordu. Koronavirüs tedbirleri gereği seyircisiz oynana maç iki takımı da etkiledi. Derbiye hızlı başlayan taraf ev sahibi Galatasaray oldu.

GALATASARAY ÖNDE BASARAK GOL ARADI

İlk düdük ile birlikte Galatasaray oyunu Beşiktaş yarı alanına yıktı. İlk toplara baskı yapan, Sarı-Kırmızılı takım, Kartal’ın çıkmasına izin vermedi. Böylelikle baskıyı yiyen Beşiktaş hata yapmaya başladı. 6. dakikada Onyekuru Donk’un attığı uzun pası kontrol edip ceza sahasına girdi. çaprazdan şutunu attı ancak son anda araya giren Gökhan Gönül topu kornere gönderdi. Korner’den gelen topu ise yakın mesafeden Donk üstten auta attı. üste üste gelen pozisyonlardan Galatasaray gol çıkaramadı.

BEŞİKTAŞ OYUNU TOPARLADI

Beşiktaş topu Galatasaray’a bıraksada oyun olarak denge sağlandı. Siyah-Beyazlı takım daha çok kontra bulmaya çalıştı. 27. dakikada Burak Yılmaz savunma arkasına kaçmayı başardı. Çaprazdan ceza sahasına girdi. Kaleci Muslera direkten ayırılınca Burak topu filelere gönderdi. Ancak sonrasında ofsayt bayrağı kalkınca gol geçersiz sayıldı. Hemen bir kaç dakika sonra Galatasaray bu sefer Feghouli ile karşı karşıya bir pozisyonu değerlendiremedi. ceza sahası  üzerinde yaptığı vuruşu kaleci Karius önlemeyi başardı. Sarı-Kırmızılı takım kaleyi zaman zaman yoklasada etkisiz kaldı ilk yarı 0-0 tamamlandı.

KARŞILIKLI ATAKLAR SONUÇ VERMEDİ

Maçın ikinci yarısında iki takımda risk alarak gol için daha fazla arayışa girdi. 55’te Beşiktaş orta alanda kazanılan top sonrası büyük bir tehlike yakaladı. Sağ tarafta topla buluşan Burak Yılmaz arka direğe harika bir pas yolladı ancak N’Koudou uygun durumda kaleci Muslera’yı geçemedi.57’de ise Galatasaray Ömer Bayram ile ceza sahasına hareketlendi. Topu Onyekuru’ya aktardı. Kontrol iyi olmayınca top kaleci Karius gole izin vermedi.

PEŞ PEŞE POZİSYONLAR KAÇTI

Beşiktaş Caner ile gelişen atağı iki siyah-Beyazlı oyuncu sonlandıramazken arkasından 74’te gelişen hücumda Galatasaray fırsatı kullanamadı. Aslan, Seri ile kullandığı köşe vuruşunda Karius topu istediği gibi uzaklaştıramadı. Onyekuru’nun tamamladığı top bir kez daha Karius’tan sekti. Son olarak Feghouli’nin vuruşunda top üstten farklı şekilde dışarı gitti. kalan bölümde karşılıklı gol arayışları sonuç vermedi. mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Son güncelleme: 21:58 15.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı