• Turkhane Logo

Erdoğan’ın takımı Başakşehirspor 2019-2020 sezonunun şampiyonu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın TRT yayınında “Başarılarıyla övünüyorum çünkü kurduğum takım” dediği Başakşehirspor 2019 – 2020 sezonunun şampiyonu oldu.

08:02 20 Temmuz 2020 Pazartesi
Erdoğan’ın takımı Başakşehirspor 2019-2020 sezonunun şampiyonu
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın TRT yayınında “Başarılarıyla övünüyorum çünkü kurduğum takım” dediği Başakşehirspor 2019 – 2020 sezonunun şampiyonu oldu.



Lider Medipol Başakşehir sahasında düşme hattından kurtulmaya çalışan Hes Kablo Kayserispor ile karşılaştı. Trabzonspor’un Konyaspor karşısında 4-3 mağlup olması nedeniyle Başakşehir, ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. İki kez elektriklerin kesildiği Fatih Terim Stadyumu’ndaki maçta Başakşehir, Kayseri’yi 1-0 yendi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyircisiz oynanan karşılaşmada Başakşehir’in golünü 19. dakikada Mahmut Tekdemir attı.

ERDOĞAN HER YIL DESTEĞİNİ AÇIKLADI


Geçen yıl TRT ortak yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başakşehir için “Şu anda çok çok başarılı gidiyor, tabii onunla da övünüyorum çünkü kurduğum takım” demişti. 2018’de de Başakşehir için benzer açıklamalar yapan Erdoğan’ın bu sözleri tepki çekmişti. Sosyal medyada #FutboldaSiyasetOlmaz etiketiyle yorumlarını paylaşan futbolseverler, Başakşehir’in Erdoğan’ın desteğiyle ligde haksız bir avantaj elde ettiğine vurgu yapmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor kulübüyken 2014 yılındaki yerel seçimler öncesi muhalefetin itiraz ettiği bir ihale süreciyle özelleştirilmiş ve İstanbul Başakşehir Futbol Yatırımları’na satılmıştı. 8 ortaklı ve 7 milyon lira sermayeli İstanbul Başakşehir Futbol Yatırımları, Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ağabeyi Hasan Gülbaran’ın damadı Göksel Gümüşdağ’ın başkanlığında kuruldu ve ortakları arasındaki Ahmet Ketenci (Erdoğan’ın dünürü Osman Ketenci’nin oğlu), İsmet Yıldırım (İBB’ye bağlı KİPTAŞ’ın genel müdürü), Çağatay Kalkancı (İBB Genel Sekreter Yardımcısı), Mustafa Saral (AKP Silivri Belediye Meclis Üyesi), Mesut Altan (Hükumete yakın iş adamı) gibi isimlerin tamamı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi ve AKP’ye yakın isimlerdi. Kulüp bugün de Erdoğan’a yakın isimlerin destekleriyle ayakta duruyor.

SCHALKE 04 SADECE HİTLER DÖNEMİNDE ŞAMPİYON OLABİLDİ

Gazeteci Hasan Cücük, futbolla siyasetin iç içe girdiği ülkelerdeki tabloyu, diktatörlerin takımlarını Bold Medya yayınında anlatmıştı. Hitler’in desteklediği Schalke 04 ile Başakşehir arasındaki bağlantıya dikkat çekmişti. İşte diktatörler ve futbol takımları hakkında merak edilenler…


 

Son güncelleme: 08:02 20.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı