• Turkhane Logo

Enes Kanter harika oynadı, Boston Celtics seriye tutundu

Doğu Konferansı Final Serisinin 5.maçında 12 sayı geriye düşen Boston Celtics Enes Kanter’in 2.çeyrekte oyuna girmesi ve harika oyunuyla ayağa kalktı, maçıda 121-108 kazanarak seride durumu 3-2’ye getirdi.

10:56 26 Eylül 2020 Cumartesi
Enes Kanter harika oynadı, Boston Celtics seriye tutundu
Doğu Konferansı Final Serisinin 5.maçında 12 sayı geriye düşen Boston Celtics Enes Kanter’in 2.çeyrekte oyuna girmesi ve harika oyunuyla ayağa kalktı, maçıda 121-108 kazanarak seride durumu 3-2’ye getirdi.



Bold Medyadan Muhammet Ali Toksoyun haberine göre NBA’de Doğu Konferansında Miami Heat ile Boston Celtics arasında oynanan Final Serisinin 5.maçına Enes Kanter damga vurdu. Miami Heat’in kazanması durumunda elenecek olan Boston Celtics maça oldukça tutuk başladı. 9’da bir gibi çok düşük bir isabet yüzdesi ile üçlük atan ve ribaundlarda problem yaşayan Boston Celtics 12 sayı geriye düştü. Morallerin bozulduğu anda Koç Stevens, geçen maçta hiç süre vermediği Enes Kanter’i oyuna aldı. Maça girdikten sonra, 24 saniye içinde 4 sayı bulan yıldız oyuncumuz farkı sekize indirerek Boston’un tekrar oyuna ortak olmasını sağladı.
  Celtics tamam mi devam mi maçinda Miamiyi 121-108 yendi.
Koçun sadece 10 sure verdigi Enes 4 ribound ve 8 sayi ile oynadi.

Ozellikle 2ci yarinin basinda Celtics on puan gerideyken @EnesKanterin 30-40 saniyede ard arda 2 rebound 4 sayisi dikkat cekti.. pic.twitter.com/k16C4oQELf — Abdullah Sinan Çiftler (@ciftlers76) September 26, 2020

KOÇ STEVENS; KANTER BİZİ OYUNDA TUTTU

Pota altında oldukça etkili olan Enes Kanter’i savunmakta zorlanan Miami savunması, dış şutlara yardıma gidemeyince, Boston’un şutörleri daha rahat pozisyonlarda kullandıkları 3 sayılık atışlarında isbet yüzdelerini arttırdı. Bu dakikalarda Enes Kanter ismi Twitter’da trend topic oldu. ABD sıralamasında 3, Dünya genelinde ise 5.sıraya kadar yükseldi. Enes Kanter 10 dakika süre aldığı maçı 8 sayı, 4 ribaund ve 2 asistle tamamladı. Maç sonrasında Koç Stevens; Enes Kanter’in 2.çeyrekteki performansı bizi oyunda tuttu ve devre arasında maçı kazanmamız için bize şans verdi diyerek oyuncusuna övgüde bulundu.

  [Kanter] helped steady us, and gave us a chance at halftime.

(Presented by https://t.co/Av8GdCAzPA) pic.twitter.com/SEgq0rAhC0 — Celtics on NBC Sports Boston (@NBCSCeltics) September 26, 2020

NBA YAZARLARI ÖVDÜ, S SPORT SANSÜR UYGULADI

Maç sırasında ve sonrasında NBA spikerleri ve yazarları Enes Kanter’in maçı çeviren oyunculardan birisi olduğunu ifade ederek, Brad Stevens’ın Ona daha fazla süre vermesi gerektiğini yazdı. Maçın yıldızı Jayson Tatum’da basın toplantısında Enes Kanter’e övgülerde bulundu; ‘Takım arkadaşlarım bu maçta yürekten mücadelede etti ve çok çaba gösterdi. Özellikle de Enes. Ne zaman oynayacağını asla bilmez ama oyuna girdiği anda büyük bir çaba gösterir ve bize büyük bir enerji verir. Buna her zaman hazırdır.’ Maçı yayınlayan S Sport kanalı spikeri Uğur Ozan Sulak ve yorumcusu İnan Özdemir ise sansür uygulamasına devam ederek Enes Kanter’in mükemmel performansını yine görmezden geldiler.
  Hes always ready to give us that juice, that spark. - Jayson Tatum on Enes Kanter#Celtics pic.twitter.com/rxYDzvqpzz — Celtics on NBC Sports Boston (@NBCSCeltics) September 26, 2020

3.çeyrekte Miami Heat’i parkeden silen Boston Celtics, bu çeyrekte tam 41 sayı buldu. 4.çeyrekte kontrollü oyununu devam ettiren Boston Celtics maçı  121-108 gibi farklı bir skorla kazanarak seriyi 3-2’ye getirdi. Boston Celtics’de Jayson Tatum 31 sayı 10 ribaund, 8 asist ile oynarken, Jaylen Brown 28 sayı ile takımına katkı yaptı. Miami Heat’in önceki maçta 37 sayı atarak rekor kıran çaylak yıldızı Tyler Herro, bu karşılaşmada 14 sayıda kaldı. Goran Dragic 23 sayı ile Miami’nin en skorer oyuncusu oldu. Serinin 6.maçı 28 Eylül Pazartesi günü saat 02:30’da (tsi) oynanacak.


Kaynak: BOLD
 

Son güncelleme: 10:56 26.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı