• Turkhane Logo

Enes Kanter double-double yaptı, Türk Derbisini Boston Kazandı

NBA’de iki başarılı Türk sporcuyu karşı karşıya getiren maçta, Enes Kanter’li Boston Celtics, deplasmanda Cedi Osmanlı Cleveland Cavaliers’i 112-106 mağlup etti. Türkçe yayın yine yoktu.

09:42 05 Mart 2020 Perşembe
Enes Kanter double-double yaptı, Türk Derbisini Boston Kazandı
NBA’de iki başarılı Türk sporcuyu karşı karşıya getiren maçta, Enes Kanter’li Boston Celtics, deplasmanda Cedi Osmanlı Cleveland Cavaliers’i 112-106 mağlup etti. Türkçe yayın yine yoktu.



NBA’deki iki temsilcimiz Enes Kanter ile Cedi Osman, Cleveland Cavaliers‘ın Boston Celtics’i konuk ettiği maçta karşı karşıya geldi. Enes Kanter’li Boston Celtics, ilk beşte yer alan 3 oyuncusunun eksikliğine rağmen tecrübesiyle maçı 112-106 kazanmayı bildi. Türk sporseverler bu önemli karşılaşmayı, sadece diktatörlükle yönetilen ülkelerde görülebilecek saçma bir sansür uygulaması nedeniyle Türkçe olarak yine seyredemedi.

/


Boston Celtics’in dün oynadığı Brooklyn Nets karşılaşması, 4.çeyreğin son saniyelerinde Celtics’in yaptığı hatalar, hakem hataları birleşince uzatmaya gitmiş, uzatmalarda maçı kaybeden Celtics’de moraller bozulmuştu. Kendi evinde kaybeden Celtics, deplasmanda Cleveland karşısında kazanarak güven tazeledi.

ENES, KISA SÜREDE DOUBLE-DOUBLE YAPTI

Ağır bir sakatlığın ardından form tutmaya başlayan Enes Kanter benchden gelerek 14 dakika süre aldığı maçı 10 sayı, 11 ribaund, 1 top çalma ile tamamladı. 5 hücum ribaundu alan başarılı oyuncu savunma ve hücumda takımının galibiyetine büyük katkı yaptı.

Maça ilk beşte başlayan Cedi Osman ise 43 dakika parkede kaldı. Bu süre içerisindeki, 13 sayı, 5 ribaund, 1 top çalma ve 2 asistlik performansı Cleveland Cavaliers’ın galibiyeti için yeterli olmadı.

Boston Celtics’de Jason Tatum, 5 maç üst üste 32+ sayı bularak kulüp tarihinde bunu gerçekleştiren 3.oyuncu oldu. Cleveland’da Colin Sexton’da karşılaşmada 41 sayı atarak kendi kariyer rekorunu kırdı.

CLEVELAND’DA ‘YOU ARE MY HOPE’ MESAJI

Boston Celtics-Cleveland karşılaşmasını izlemeye gelen Türk taraftarlar, maç öncesinde yıldız oyuncu ile fotoğraf çektirirken, karşılaşmadaki başarılı performansı sonrasında ise büyük mutluluk yaşadılar. ‘You Are My Hope’ yazılı tişörtleri ve pankartlarıyla maça gelen Türk seyirciler, Cleveland taraftarlarının dikkatini, Türkiye’de yaşanan hukusuzluklara çekmeye çalıştı.

“You Are My Hope” (Sen, Benim Umudumsun), Enes Kanter’in Türkiye’deki insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için başlatmış olduğu imza kampanyasının sloganı. Bu kampanyada 1 milyon imza toplamayı hedefleyen NBA yıldızı, Türkiye’de yaşanan hukuksuzlukların daha fazla insan tarafından farkedilmesini amaçlıyor.

Son güncelleme: 09:42 05.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı