• Turkhane Logo

Enes Kanter, Double-Double yaptı, Boston Celtics yine kazandı

İlk beşte yer alan, üç oyuncusunun forma giymediği maçta, Enes Kanter 16 sayı, 15 ribaund ile double double yaparak Boston’ı galibiyete taşırken, +23 verimlilik puanı ile maçın oyuncusu oldu.

09:00 08 Şubat 2020 Cumartesi
Enes Kanter, Double-Double yaptı, Boston Celtics yine kazandı
İlk beşte yer alan, üç oyuncusunun forma giymediği maçta, Enes Kanter 16 sayı, 15 ribaund ile double double yaparak Boston’ı galibiyete taşırken, +23 verimlilik puanı ile maçın oyuncusu oldu.



NBA’de Doğu Konferansının iddialı takımlarından Boston Celtics, sezon başından beri sakatlıklardan bir türlü kurtulamıyor. Atlanta Hawks maçı öncesinde ilk beşte yer alan Jaylen Brown, Gordon Hayward ve Theis’in sakatlanmasıyla adeta revire dönen Boston Celtics’e hayat öpücüğü Türk yıldız Enes Kanter’den geldi.




Kendiside sakatlıktan yeni kurtulan Enes Kanter 28 dakika süre aldığı maçı, 16 sayı, 15 ribaund, 1 blok ile double-double yaparak tamamladı ve takımının Atlanta Hawks karşısında aldığı 112-107’lik galibiyete en büyük katkıyı yapan isim oldu. Karşılaşmayı +23 puan ile tamamlayan Enes Kanter maçın oyuncusu seçildi.



Mr.double-double oynuyor, Celtics kazanıyor

Enes Kanter, bu sezon 8 kez double-double yaptı. Boston Celtics, Türk yıldızın, sayı ve ribaundlarda çift haneye ulaştığı tüm karşılaşmaları kazandı. Enes Kanter maçın sonlarına doğru kenara gelirken Boston taraftarından büyük alkış aldı.

NBA’de Hücum Ribaundunun 1 Numarası; Kanter

NBA’de hücum ribaundu sıralamasında açık ara zirvede bulunan başarılı oyuncu, Atlanta Hawks maçında da 6 hücum ribaundu almayı başardı. Takım arkadaşı Grant Williams Enes Kanter için övgü dolu açıklamasında, “O bir canavar, adamım. Rakip pota altına gidiyor ve seken topların hepsini alıyor. Bizi gururlandırıyor.” İfadelerini kullandı. Enes Kanter ayrıca beş yıl sonra +15 sayı atan ve +15 ribaunt alan ilk Celtics’li oyuncu oldu.
  Check out Enes Kanter still leading the #NBA by a WIDE margin in Offensive Rebound Percentage.

Kanters tenacity makes a huge impact for the #Celtics as he consistently outworks opposing bigs on the glass. pic.twitter.com/wmQfaQPrtE — Jon Jacobson (@TommyPointJon) February 6, 2020
Bu rakamlara en son Jared Sullinger, Şubat 2015’te ulaşmıştı. Maç sonrasında açıklamalarda bulunan Enes Kanter, “sakatlığım henüz tam olarak geçmedi, ağrılarım var, %60-70 verimle oynayabiliyorum ama Theis’in sakat olduğu bir ortamda takımımı yalnız bırakamazdım. Bu takımın bir parçası olmaktan gurur duyuyor ve şampiyonluk kazanması için gereken her şeye sahip olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.



Kaynak: BOLD

Son güncelleme: 09:00 08.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı