• Turkhane Logo

Dünya ırkçılığa Türkiye Hidayet Türkoğlu’na tepki gösterdi

NBA yıldızları, ırkçılığa karşı en sert tepkiyi vermek ve protestoları sürdürmek için Play-off finallerine devam etme kararı alırken Türk basketbolseverlerin hedefinde Hidayet Türkoğlu vardı.

01:15 30 Ağustos 2020 Pazar
Dünya ırkçılığa Türkiye Hidayet Türkoğlu’na tepki gösterdi
NBA yıldızları, ırkçılığa karşı en sert tepkiyi vermek ve protestoları sürdürmek için Play-off finallerine devam etme kararı alırken Türk basketbolseverlerin hedefinde Hidayet Türkoğlu vardı.

NBA’de oyuncular, tarihin en büyük protestosunun ardından yaptıkları toplantıda Play-off’lara devam etme kararı aldı. Oyuncular, finalleri ırkçılığa karşı daha etkili mesaj vermek için kullanacak.

Siyah ABD vatandaşı Jacob Blake’in çocukları önünde polis tarafından 7 el ateş edilerek vurulması sonrası  Milwaukee Bucks, Orlando maçına çıkmamış, boykota diğer takımlar da katılınca bütün maçlar ertelenmişti. NBA tarihinde görülen bu en büyük protesto sırasında kimler ne mesaj verdi. İşte akılda kalan mesajlar:

Donovan Mitchell (Utah Jazz): Değişim talep ediyoruz. Yanınızdayı[email protected]

Jamal Murray (Denver Nuggets): Adalet talep ediyoruz!!!
Karl-Anthony Towns (Minnesota): Potaya şut sıkın, insanlara değil.
DeMar DeRozan (San Antonio Spurs): Saygılarımla @Bucks!!!!
George Hill (Milwaukee Bucks): “İnsanların öldürülmesinden ve adaletsizlikten bıktık.”

/

JR Smith (Los Angeles Lakers) “Eğer bizi duymuyorsanız, o halde bizi göremezsiniz.”

Jayson Tatum (Boston Celtics) “Eve gitmeye karar vermek zor bir karar. Ama Amerika’da siyahi olmak basketboldan daha önemli”

Sosyal medyadan en sert tepkiyi LeBron James vermiş, “Değişim istiyoruz” diyerek bitirdiği tweeti yaklaşık bir buçuk milyon kişi tarafından beğenilmişti.

  FUCK THIS MAN!!!! WE DEMAND CHANGE. SICK OF IT — LeBron James (@KingJames) August 26, 2020
LA Clippers koçu Doc Rivers ise sitem dolu bir açıklama yaptı: “Bizi sevmeyen bu ülkeyi neden hala seviyoruz? Cumhuriyetçiler hangi yüzle korkulardan bahsediyor? Asıl korkan biziz.”

TÜRK BASKETBOLCULARIN YORUMLARI

Enes Kanter her zaman olduğu gibi olaylara en hızlı tepki veren oyuncu olmuş, konuyla ilgili çok sayıda paylaşım yapan yıldız basketbolcuya takipçilerinden büyük destek gelmişti.



NBA’de oynanan diğer Türk oyuncular Cedi Osman, Furkan Korkmaz ve Ersan İlyasova boykota dair sosyal medyadan herhangi bir mesaj paylaşmadı.

HİDAYET’E BÜYÜK TEPKİ 

Spor dünyasında boykota destek verip, çok büyük eleştiri alan tek kişi NBA eski oyuncusu Hidayet oldu. Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu Twitter’dan İngilizce yaptığı paylaşımda “Milwaukee Bucks ve oyuncularına büyük saygı duyuyorum. Umarım bu, kalıcı bir değişimin başlangıcı olur” dedi.

  Bir süredir gördüğüm en komik tweet bu. Gerçekten kahkaha attım. https://t.co/vAnDoBOSbb — Atahan Altınordu (@atahanalt) August 27, 2020
Takipçileri Hidayet Türkoğlu’na Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerini ve kendisinin tüm bunlara sessiz kaldığını hatırlatarak çok sert tepki gösterdi. “Türkiye’de muhalif görüş ifade eden sporculara ‘hain-terörist’ deniliyor. Bu ifadeleri bizzat siz de kullanıyorsunuz. Özgürlük ve boykot konusunda konuşacak en son kişi sizsiniz” eleştirileri yapıldı.

Kaynak: Bold Medya
 

Son güncelleme: 01:15 30.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı