• Turkhane Logo

​Beşiktaş Galatasaray derbisi öncesi moral buldu: İki gol, üç puan

Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü konuk etti. Sergen Yalçın yönetiminde oyun olarak taraftarın beğenisini kazanan Beşiktaş, iyi oyununu seri galibiyetlere dönüştürmek amacıyla çıktığı maçtan 2-1 galip ayrılmayı bildi.

23:51 06 Mart 2020 Cuma
​Beşiktaş Galatasaray derbisi öncesi moral buldu: İki gol, üç puan
Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü konuk etti. Sergen Yalçın yönetiminde oyun olarak taraftarın beğenisini kazanan Beşiktaş, iyi oyununu seri galibiyetlere dönüştürmek amacıyla çıktığı maçtan 2-1 galip ayrılmayı bildi.



Galatasaray derbisi öncesi konuğu Ankaragücünü 2-1 yenen Beşiktaş, 43 puana yükseldi.

Tehlike hattında yer alan Ankaragücü ise 20 puanda kaldı. Beşiktaş 4te Burakın penaltı golüyle perdeyi açtı, 90+2de ise Ankaragücünden İlhan Parlak yine penaltı noktasından skoru 2-1 olarak tayin etti.


Sözcüde yer alan habere göre, Beşiktaşlı futbolcular önünde cinayete kurban giden kadınların isimlerinin yer aldığı arkasında ise Eşitsizliğe karşı defanstayız yazan tişörtlerle ısınma bölümünde sahaya çıktı.

Beşiktaşta cezalı durumda olan Başkan Ahmet Nur Çebinin protokol tribünündeki yerini Beşiktaş Yönetimi tepki olarak boş bıraktı. Normal şartlarda Çebinin koltuğunda vekaleten Erdal Torunoğulları veya Adnan Dalgakıran oturacaktı.

Hürriyette yer alan habere göre ise, maçta tartışmalı bir pozisyon yaşandı.

Mücadelenin 38. dakikasında Sedat, ceza sahası içinde kaleci Kariusu geçerken yerde kaldı.

Maçın hakemi Arda Kardeşler, aldatmaya yönelik hareketten Sedat Ağçaya sarı kart gösterdi.

Pozisyonun ardından hakem Kardeşlere yoğun itirazlarda bulunsa da sonuç değişmedi ve VAR odasından da izleme önerisi gelmedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Ankaragücünü 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından konuştu.

Süper Ligde Ankaragücünü 2-1 mağlup eden Sergen Yalçın, maç sonunda haftaya oynanacak Galatasaray derbisini yorumladı. Yalçın şunları söyledi: 

Galatasaray ile derbi oynayacağız, ona hazırlanıp, elimizden geldiğince iyi bir sonuçla çıkmaya çalışacağız. Galatasaray güçlü bir takım, iyi de gidiyorlar ama bizim için önemli bir maç. Oradan kazanarak çıkmak istiyoruz. İyi hazırlanıp, bakacağız. Bu maçı kazanmalıyız

Erken gol bulmamız bizim açısından çok iyi olmadı. Biraz daha kontrollü oynamaya başladık golü bulunca. Oyunun devamında pozisyonlarımız var, rakibin de pozisyonları var, dengeli bir maç oldu. Bugün çok iyi oynadığımızı söylememiz zor. İyi oynarken kazanmak önemli, böyle dengeli maçları kazanmak önemli. Çok iyi bir performans olmadı belki ama her maçta aynı performansı da bekleme sağlıklı değil. Ciddi savaş veren bir takımla oynadık, bugün kazanmak önemliydi

Boateng beklentimizin altında bir performans sergiledi. Orada ya Ademi ya Princei kullanıyoruz, çok sıkıntı yaşarken Boydu kullanıyoruz. Boydun performansından memnunuz, bizim için joker gibi oldu. Çok koşan, atletik bir oyuncu

Adem Ljajicin attığı gol sonrası kulaklarını tıkamasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Yalçın, Ben görmedim. Herhalde bir şeyler anlatmak istemiştir. Size mi taraftara mı bilemiyorum. Bir şey anlattı. Sorayım bir dahaki basın toplantısında yanıt vereyim. Adem hastaydı. Güzel gol attı. Kendi tarzında sitemde bulunmuş olabilir. Çok takılmamak lazım. 

Yalçın, oyuncuların maç içindeki pozisyonlarıyla ilgili soru üzerine, şunları söyledi:

Oyuncularımız belli kalıplar içinde özgür. Boyddan çok memnunuz, atletik bir oyuncu. Lens arkada ve önde oynayabilen bir oyuncu. 3-4 haftadır oynuyor, fizik gücüne kavuşuyor. Oyuncuların performansı iyi. Boateng ve NKoudou, bugün beklentilerin altında oynadı, normal. Bunu yönetmek zorundayız. Oyuncuyu bazen bekletiyoruz, bazen farklı pozisyonda oynatıyoruz. Gökhan Gönül, 3-4 gündür antrenmana çıkmadı, riske etmek istemedik. Douglas sezonu kapattı.

Genç oyuncuları neden oynatmadığı konusuna değinen Yalçın, Genç oyuncuları oynatacağız. Doğru zamanda, doğru yerde oynatacağız. Laf olsun diye oynatamayız, sonra kaybederiz. değerlendirmesinde bulundu.

Takımın MKE Ankaragücü karşısında 1-0 öne geçmesinin ardından geriye çekilmesi konusunda ise Yalçın, Erken gol iyi olmadı. Oyuncuların koruma güdüsü oluştu. Böyle bir oyun tarzımız yok ama öne geçince oyuncuların beyni farklı çalışıyor. Kenardan müdahale edemiyoruz. 1-0 her zaman tehlikeli skor. Ama kazanmak morali yükseltir, birlik beraberliği sağlam hale getirir. Önümüzde uzun bir süre var ve iyi hazırlanıp Galatasaray maçına çıkmak istiyoruz. diyerek sözlerini tamamladı.

Son güncelleme: 23:51 06.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı